Vacante

#tva #vacante #cazare

Cum influenteaza vacantele cresterea TVA

Cresterea TVA de la 19% la 24% afecteaza inclusiv domeniul turistic si pretul vacantelor, pentru diverse servicii.

In Romania, hotelurile beneficiaza de un TVA de 9%. Din punct de vedere al cazarii, TVA-ul ramane la acest nivel pentru sectorul hotelier si al celor cu functii similare (tip pensiuni). Cu toate acestea, o vacanta implica, pe langa cazare, si alte elemente: transportul, mancarea, bautura, diversele servicii turistice etc. Aceste elemente vor avea cresteri de TVA si, implicit, turistii vor scoate mai multi bani din buzunar.

Cei mai fericiti sunt turistii care si-au planificat si cumparat din timp vacanta. Astfel, majorarea TVA nu va afecta turistii care si-au cumparat deja vacante prin agentii, a declarat Corina Martin, presedinte al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT). In aceste cazuri, cresterile de pret vor fi suportate de agentiile de turism.

Unele agentii de turism au inceput deja sa anunte deciziile luate in ceea ce priveste preturile practicate. Agentia Interra Travel anunta ca nu mareste tarifele pachetelor sale turistice din cauza maririi TVA.

Sursa foto : thelucrativeinvestor. com

  •   2010-06-30
  •  

Articol scris de

Ramona Sandu

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.