Vacante

#avion #bagaj #check-in #check-in online

Ce servicii noi si reduceri introduc companiile aeriene in luna iulie 2010

Companiile aeriene aduc servicii noi si reduc preturile pentru serviciile deja existente, pentru a-si atrage noi clienti. Daca Tarom reduce taxele pentru excedentul de online . 

Tarom schimba politica pentru bagajele de cala
 

Compania romana de transport aerian trece la un sistem nou de acceptare a bagajelor si reduce de cinci ori tarifele practicate pentru excedentul de bagaj. Astfel, de la 1 iulie 2010, Tarom trece de la sistemul bazat pe greutate, la sistemul bazat pe piesa de bagaj. 

Conform noii politici, care se aplica numai pentru bagajul de cala, o piesa standard de bagaj are o greutate de cel mult 23 de kilograme iar suma maxima admisa a dimensiunilor acesteia (inaltime + latime + lungime) este de 158 de centimetri. 

Potrivit comunicatului companiei, acest lucru va duce la tarife mai mici pentru excedentul de bagaj, preturi care sunt aplicate in cadrul noului sistem. Aceste preturi vor fi de cinci ori mai mici decat cele prevazute in sistemul bazat pe greutate, respectiv un tarif fix de 50 euro pentru o piesa de bagaj de cel mult 23 de kilograme. In sistemul anterior de taxare acest pret avea o valoare de 10 -12 euro per kilogram.

Pasagerii de la clasa Business vor putea transporta gratuit 3 piese standard de bagaj, iar pasagerii de la Economic cate o piesa standard. Posesorii de carduri Flying Blue vor putea transporta gratuit intre doua si patru piese de bagaj, in functie de clasa de calatorie.

In plus, sistemul nou de taxare a bagajelor aduce facilitati si pentru alte categorii de pasageri. Copiii cu varste de pana la 2 ani neimpliniti, care nu ocupa loc in avion, au dreptul la transportul unei piese de bagaj de cala de cel mult 10 kilograme, cu o suma maxima admisa a dimensiunilor (lungime+latime+inaltime) de 115 centimetri si al unui carucior pliabil. 

De asemenea, persoanele cu mobilitate redusa au dreptul la transportul gratuit al scaunului cu rotile iar animalele de companie ale acestora sunt acceptate gratuit la transport. 
 

Check-in -ul online, introdus si de alte companii low-cost
 

Dupa ce compania Wizz Air a introdus acest tip de check-in in urma cu aproximativ o luna, companiile blue air si Carpat Air au anuntat introducerea serviciului gratuit de check-in online initial pentru toate zborurile proprii. 

Blue Air va oferi acest serviciu pentru cursele cu plecare din Bucuresti, Sibiu si Bacau, in timp ce Carpatair il va pune la dispozitia clientilor sai pentru toate cursele. Noul serviciu este disponibil cu maxim 14 zile inainte de data plecarii si cu pana la 3 ore (in cazul Blue Air) si 1 ora (in cazul Carpatair) inainte de plecare direct de la calculatorul tau de acasa sau de la serviciu.
 

Ce trebuie sa faci pentru a-ti face check-in-ul online
 

Intra in rubrica de ckeck-in online de pe site-ul companiei. Completeaza formularul de imbarcare (boarding pass) cu datele solicitate, apoi ia cu tine documentele de calatorie. 

Potrivit precizarilor companiilor, pasagerii care calatoresc doar cu bagaj de mana se vor prezenta cu boarding pass-ul completat direct la poarta, cu 60 de minute inainte de plecare. Cei care au bagaje de cala vor trebui sa se prezinte la biroul de inregistrare a bagajelor inainte de a merge la imbarcare, cu 90 de minute inainte de plecare. 
 

Blue Air introduce taxa pentru check-in in aeroport, Carpatair nu
 

Potrivit comunicatului Blue Air, compania va introduce o taxa de check-in la aeroport, incepand cu 1 iulie 2010. Cei care fac check-in in aeroport, in momentul rezervarii la agentiile Blue Air si partenere sau prin Call Center, vor plati 5 euro, iar cei care fac check-in in aeroport (inainte de plecare), vor plati 10 euro.

Pe de alta parte, pasagerii Carpatair au in continuare posibilitatea de a opta pentru check-in-ul traditional, direct la aeroport, fara obligatia de a plati taxe suplimentare.

 

Sursa foto : deniseskitchen.files.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea