Vacante

#Romania The Washington Post #the washington post #valcea #romania

Americanii, fascinati de Romania. Destinatiile care le-au atras atentia

Jurnalistii americani de la publicatia „The Washington Post“ sunt fascinati de frumusetea si autenticitatea unui judet din Romania, dar si de ospitalitatea cu care au fost primiti.

Intr-un articol publicat la inceputul lunii martie si intitulat „Rapsodia romana - explorand o destinatie nepromovata din Europa de Est“, jurnalistii „The Washington Post“, care au mai vizitat Romania inainte de caderea comunismului, descriu calatoria de patru zile facuta in judetul Valcea. Ei au vizitat Parcul National Cozia, manastirile de pe Valea Oltului, Curtea de Arges, Transfagarasanul pana la monumentul istoric Cetatea Poenari, din judetul Arges, amintind de Vlad Tepes.

„Intr-o dimineata frumoasa, insorita, ne indreptam, pe un drum stancos, spre padurile dense ale Parcului National Cozia. Dupa 20 de minute, trecem de ultima curba a drumului. inaintea noastra se afla o vale ascunsa. O biserica mica se inalta deasupra dealurilor abrupte si impadurite, iar solul este inca acoperit de roua. Sarim din vehiculul nostru si coboram pe drumul spiralat catre biserica. Pe masura ce ne apropiem de capela, admirand cheresteaua delicata si geometria perfecta a turnului sau central hexagonal, un gardian batran din biserica, imbracat in vesminte negre si avand o barba alba, iesea in curtea pustie. Ne saluta cu bucurie, indemnandu-ne sa luam parte la slujba care urma sa inceapa“, isi incep jurnalistii reportajul si descriu apoi ritualurile religioase.

„Calatoria noastra de patru zile in Romania ne-a dezvaluit un peisaj fermecator, pasnic si variat, cu memorabile note culturale, spiritualitate si frumuseti naturale la fiecare pas. De asemenea, ne-a intrecut asteptarile si in alta privinta, aceea a preturilor scazute, iar cand ne-am indreptat spre casa, vampirii au fost ultimul lucru la care ne-am gandit“, au concluzionat jurnalistii americani.

Sursa foto: https://www.facebook.com/eduard.CRBL/

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea