Vacante

#tari calde #caldura #destinatii de vacanta #vacanta

Te-ai saturat de frig? 7 destinatii in care te poti bucura de caldura

Te-ai saturat de gerul din ultimele zile si te gandesti numai la vara? Poti evada intr-o tara calduroasa, unde temperaturile trec de 20 de grade sau unde ajung pana la 34 de grade Celsius in luna martie. In plus, te poti bucura de soare si poti face plaja in unele dintre cele mai frumoase locuri din lume, fara a cheltui multi bani. Iata 7 destinatii in care poti evada in luna martie!

1. Tenerife, Arhipelagul Canare

Temperatura medie cea mai ridicata in luna martie: 23°C

Acasa ingheata apele si tu esti in Tenerife la plaja, pe-aceasta insula unde natura pastreaza urmele trecute ale unor valuri nesfarsite de lava, acoperindu-le in prezent cu frumoase paduri de lauri, iar Parcul National Teide este locul unde sa-ti clatesti ochii cu toate-acestea in vreme ce-ti uzezi bocancii. Ia la rand cat de multe din orasele si satele de munte de aici (Vilaflor, Teno Alto, Arico Nuevo etetera), admira-le asezamintele ce vin din secolul XVIII, gusta din toate preparatele si, de-i posibil, asaza-te la vorba cu oamenii de acolo.

2. Krabi, Thailanda

Temperatura medie cea mai ridicata in luna martie: 34°C

Daca tot faci jumatate de zi numai in avion si daca tot platesti nu tocmai un chilipir pe acesta, fa nebunia asa cum trebuie si barem bucura-te de Krabi timp de cel putin doua saptamani. Asadar, dupa ce ai ajuns pe aeroportul de la fata locului si ti-ai sters pantofii de ultimele urme de zapada de acasa, spune-ti in sinea ta "Mai sa fie, de aici pot sa o pornesc inspre exact 154 de insule daca am chef". Vei fi surprins, totodata, de cat de ieftine pot fi merindele aici. si daca nu-i destul, plimba-te putin de-a lungul plajei, accepta un masaj de circa o ora la pretul de 5 euro si poate la finalul vacantei, cand tragi linie, iti dai seama, poate nu ca ai iesit pe plus, dar ca sigur ca nu stai asa de rau.

3. Creta, Grecia

Temperatura medie cea mai ridicata in luna martie: 18°C

Prea multe reprosuri nu poti sa-i aduci Greciei cand vine discutia vacantelor si a concediilor – abunda in insule, plaje, natura, cultura si tot tacamul. Noi am inclinat balanta in favoarea celei mai mari insule – Creta – pentru luna martie. Spre deosebire de alte orase grecesti care obisnuiesc sa intre in concediu pe perioada iernii, Heraklion (cel mai mare de pe insula) n-are niciun gand de leneveala. Odata indepartata tentatia existatului cu orele la malul marii, iti ramane timp berechet sa tot cercetezi istoria locului, sa iei la rand Muzeul de Arheologie, Palatul Knossos, Catedrala Sfanta Mina si zidurile venetiene si sa mai faci o vizita orasului Rethimno, aflat la vreo 70 si-un pic de kilometri de Heraklion.

4. Dubai, Emiratele Arabe Unite

Temperatura medie cea mai ridicata in luna martie: 30°C

Inainte de a intreprinde orice activitate in Dubai, infatiseaza-te in pragul Centrului Sheikh Mohammed din Bur Dubai si afla tot ce trebuie sa stii despre cultura locala. De ce? inchipuie-ti numai cat e de diferita de cea din care provii tu si ca, probabil pana in prezent, cea mai mare cantitate de informatii despre subiect o ai din filmul Clona. Ocoleste apoi cu dibacie coplesitoarele mall-uri si croieste-ti drum inspre una din pietele locale. Cand incepe sa te cuprinda foamea, spune-ti ca ai doar doua optiuni: spargi un salariu la unul din restaurantele luxoase sau alegi brutariile si cofetariile de la colt de strada, incarcate si ele oricum de mancaruri pe care nu le ai acasa.

5. Ho Chi Minh, Vietnam

Temperatura medie cea mai ridicata in luna martie: 34°C

Cum ai putea sa ajungi in cel mai mare oras din Vietnam fara sa vrei sa afli totul despre istoria zbuciumata, cand "razboiul din Vietnam" pare o expresie pe care o auzim inca din leagan. Ho Chi Minh este celebru pentru multe lucruri, iar pietele (incarcate cu circa 3.000 de standuri), cultura negocierii si motocicletele o sa-ti sara in ochi. Se estimeaza ca, in limitele orasului, ar convietui 8,4 milioane de suflete alaturi de cele 7,4 milioane de motociclete ce le apartin.

6. Algarve, Portugalia

Temperatura medie cea mai ridicata in luna martie: 28°C

Inchide ochii si amesteca niscaiva delicatese mediteraneene de peste si fructe de mare cu bacalau. Imaginar. Apoi gandeste-te ca nici nu poate sa-i fie prea greu apetitului sa se inteteasca de la sine in aerul sarat, imbibat de miros de vietate de mare prajita. si cand te mai si uiti la farfurie prin transluciditatea paharului de vin portughez, mai ca iti vine sa vrei sa-ti prelungesti zilele libere in Algarve.

7. Marrakech, Maroc

Temperatura medie cea mai ridicata in luna martie: 24°C

Maroc este, indubitabil, un loc in care preturile scad proportional cu temperatura, iar in Marrakech, iarna-i cea mai buna prietena a buzunarului. N-ai sa stii ce-i ala frig; pe timp de zi, temperatura ajunge nestingherita la 20 de grade si o sa-ti fie mai mare dragul sa te plimbi pe strazile orasului. Pietele labirintice din Medina, unde tocmeala si mica intelegere sunt la ele acasa, delicatesele marocane si poate centrul comercial in aer liber – Jemaa el-Fnaa (cu dansuri din buric, povestitori, spectacole cu maimute si imblanzitori de serpi), toate acestea sunt curiozitati firesti ale locului. in plus, o vizita la Gradina Majorelle iti va pune la dispozitie o veritabila oaza de natura, cu vegetatie adusa din toate cele cinci continente, potrivit momondo.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea