De prin lume adunate

#povesti # branduri #povesti nestiute

Povestile nestiute din spatele numelor celor mai celebre branduri din lume

Un produs este conceput pentru a fi vandut, dar nu este suficient sa fie bun. El trebuie sa vina intr-un ambalaj atragator si sa poarte numele unui brand celebru. Trebuie sa recunosti ca de multe ori alegi sa cumperi produsele unui anumit brand cu nume cunoscut, decat sa cumperi un produs no name, care poate ca este la fel de bun. Dar te-ai intrebat vreodata cum s-au ales brandurile de azi cu numele pe care le poarta?


1. Vodafone

Vodafone este una dintre cele mai mari companii de telecomunicatii, fondata in anul 1991. Numele brandului este o combinatie de silabe din cuvintele "voice", "data", "telephone".


2. Starbucks

Starbucks este unul dintre cele mai populare lanturi de cafenele din lume. Initial, numele brandului ar fi trebuit sa fie Pequod, dupa numele balenierei din romanul "Mody-Dick", al scriitorului Herman Melville. Cum cofondatorii nu au cazut de acord asupra acestui nume, au ales un altul: Starbucks, dupa numele personajului Starbuck, tot din "Moby-Dick".


3. Reebok

Celebrul brand de articole sportive Reebok si-a luat numele dupa denumirea din limba africana data unei antilope - rhebok.


4. Pepsi

La inceput, in 1893, Pepsi se vindea sub numele de "Bautura lui Brad". Denumirea era o prescurtare a numelui celui care a inventat sucul carbogazos, Caleb Bradham. Mai tarziu, in 1898, sucul a primit numele de Pepsi Cola, dupa enzima digestiva numita "pepsina" si nucile de cola, folosite pentru aroma. Din 1961, a ramas doar numele de Pepsi.


5. IKEA

Numele brandului IKEA s-a nascut in anul 1943, in Suedia. Primele doua litere sunt initialele numelui fondatorului, Ingvar Kamprad. A treia litera este initiala fermei unde a crescut acesta, Elmtaryd, iar a patra reprezinta initiala localitatii unde s-a nascut, Agunnaryd.


6. Coca-Cola

Este de departe cea mai cunoscuta bautura racoritoare din nume. Numele brandului Coca-Cola provine de la frunzele de coca si de la nucile de cola.


7. Adidas

Numele cunoscutului brand de articole sportive Adidas este format din porecla fondatorului, Adi (Adolf), si primele trei litere ale numelui sau, Dassler.


8. Audi

Brandul Audi a fost fondat de August Horch. Pentru a gasi un nume potrivit, el si-a tradus numele de familie in limba latina. Horch inseamna "ascult", astfel ca numele brandului a iesit "audi", de la "audio".

Sursa foto: autoevolution.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea