De prin lume adunate

#colectii #colectionari #colectii ciudate

Cei mai ciudati colectionari din lume si colectiile lor

Pasiunile oamenilor sunt adesea transformate in colectii spectaculoase, pentru care ajung cunoscuti si apreciati. Unii colectioneaza masini, altii ceasuri, jucarii sau timbre. Mai exista insa si o alta categorie de persoane atrase de lucruri mai putin obisnuite pentru a face parte dintr-o colectie. Iata cei mai ciudati colectionari din lume si pasiunile lor, potrivit oddee.com.


1. Bob Gibbins si Lizzie: 240 de papusi gonflabile

Un cuplu britanic format din Bob Gibbins (60 de ani) si sotia sa Lizzie (55 de ani) are o colectie ciudata de papusi gonflabile. Pasiunea pentru papusi si manechine a barbatului era mai veche, insa in urma cu 6 ani, ajutat de nevasta, Gibbins a cumparat prima papusa din silicon pentru suma de 4.000 de dolari. De atunci si pana acum, impresionanta colectie a ajuns la 240 de astfel de manechine gonflabile, papusi care i-au costat pe cei doi soti in jur de 160.000 de dolari.


2. Graham Barker: cea mai mare colectie de scame din buric

De 26 de ani, australianul Graham Barker (45 de ani), de profesie librar, are o pasiune bizara: colectioneaza scame din propriul buric. El a marturisit ca si-a inceput colectia din curiozitate, dorind sa afle cate scame poate produce o persoana. Contrar la ceea ce ar putea crede majoritatea, Barker spune ca nu este un obsedat dupa scame si dedica acestui ciudat hobby numai 10 secunde pe zi.


3. Jian Yang: 6.000 de papusi Barbie

Jim Yang este un barbat de 33 de ani din Singapore, care are o pasiune ciudata pentru un barbat. De la varsta de 13 ani, asiaticul colectioneaza papusi Barbie, iar pana acum a strans mai mult de 6.000 de asemenea jucarii. Pasiunea sa l-a costat insa o avere: peste 400.000 de dolari.


4. Chris Reid: cea mai mare colectie de pistoale de apa Super Soaker

Pistoalele cu apa marca Super Soaker au aparut pe piata in 1989 si au castigat rapid popularitate prin faptul ca aveau un sistem de pompare ce permitea aruncarea apei la distante lungi pentru o perioada mare de timp. Tanarul Chris Reid are o colectie de 340 de astfel de modele, dintre care 240 sunt modele unice, iar primul pistol are chiar si autograful celui care l-a inventat.



Sursa foto: dailymail.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea