De prin lume adunate

#anecdote #neagu djuvara #carte #roman #humanitas #humanitas fiction #concurs

Concurs : Povestiri filozofice

Cartea "Povestiri filozofice" le va placea foarte mult copiilor pentru anecdotele haioase si simple, dar care ascund intotdeauna un sfat sau o invatamant. Exact din acelasi motiv le va placea si adultilor care vor redescoperi ca lumea nu este atat de complicata pe cat pare la prima vedere.

Daca doresti sa castigi doua romane de top, participa la concursul pe care www.acasa.ro il organizeaza impreuna cu editura Humanitas. Saptamana aceasta ai ocazia sa castigi culegerea de anecdote Povestiri filozofice de Jean-Claude Carriere, precum si cartea Amintiri si povesti mai deocheate de Neagu Djuvara .

Povestiri filozofice de Jean-Claude Carriere este o culegere de anecdote si povestiri adunate de catre autor de prin toate colturile lumii si impartite in 25 de capitole. Anecdotele sunt de o simplitate fermecatoare, foarte asemanatoare cu celebrul personaj Nastratin Hogea despre care se spune ca actiunile lui nu pot fi descrise decat prin contradictii aberante. Astfel, acesta face lucruri care pot fi catalogate ilogice si totusi logice, rationale si totusi irationale, bizare si totusi normale, prostesti si totusi inteligente, simple si totusi profunde.

O anecdota foarte interesanta este Viata in univers care spune: 

Un astrofizician a intalnit o data un papuas si, cu ajutorul unui interpret, au inceput sa discute. Papuasul s-a aratat foarte interesat de cercetarile omului de stiinta si l-a intrebat ce studia in momentul acela.

-    Visul nostru cel mai arzator, i-a spus astrofizicianul, e sa gasim viata pe planeta Marte.
-    Pentru ce? a intrebat papuasul. Viata voastra e cumva un esec?

Amintiri si povesti mai deocheate, cartea surpriza

Fiecare carte, asemenea fiecarui om, are o poveste a ei. E-adevarat insa ca, in timp ce povestile oamenilor ies mai usor la lumina, povestile cartilor sunt doar arareori cunoscute.

Si Povestile mai deocheate ale lui Neagu Djuvara au o ...poveste a lor.

Intr-o buna zi, venit la editura sa discute sumarul unei viitoare carti despre boierimea romana, autorul a lasat si un manuscris pe a carui prima fila era scris (cu rosu!) pentru dupa moartea mea. Imposibil de trecut peste o asemenea hotarare! Si totusi, cum sa le intarzii cititorilor bucuria de a se reintalni cu un povestitor atat de plin de har cum e Neagu Djuvara!

Asa ca, dupa nu putine si nici usoare exercitii de persuadare, Neagu Djuvara s-a lasat induplecat si ne-a ingaduit sa adunam in volum cele patru povesti risipite intr-o revista. Mai mult chiar, acum, daca tot aveau sa devina carte, povestile s-au imbogatit cu noi, spumoase si irezistibil istorisite intamplari.

Ca si Amintirile din pribegie, aceste Amintiri si povesti mai deocheate sunt un prilej minunat de a calatori in timp, caci memoria lui Neagu Djuvara, ajutata de fermecatoarea sa limba romana, e cea mai buna calauza - si, de asta data, o calauza mai pusa pe sotii si dispusa la indiscretii ca oricand.

Daca vrei sa iti completezi biblioteca cu aceste carti, participa la concursul nostru si in data de 17 septembrie, vei afla daca ai castigat. 
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea