De prin lume adunate

#unde iesim #terasa #terasa uniter #uniter

Terasa Uniter - pentru o atmosfera de toamna frumoasa

Niciodata nu am simtit mai pregnant venirea toamnei cu toate aromele si frumusetile ei. Toamna ma inspira, e un fel de primavara pentru mine. Mai mult ca niciodata imi place sa merg pe strazile Bucurestiului, sa stau la mese acoperite de frunzele uscate ale copacilor si sa sorb din licorile lui Bachus.

Un astfel de moment de liniste l-am gasit si la terasa Uniter . Uniter este Uniunea Teatrala din Romania, iar de curand, in curtea umbroasa si racoroasa si-a deschis si o terasa cocheta. Din start, locatia are mai multe bile albe: se afla intr-o zona linistita, pe stradutele elegante din centrul Bucurestiului, poti bea si manca linistit, departe de ochii curiosilor si poti da nas in nas cu personalitati din lumea teatrului si a artelor in general.

Teatru pe... vita de vie

Cum spuneam, terasa Uniter se afla intr-o curte frumoasa, plina de verdeata si vita de vie. Atmosfera este una calda si primitoare, cu muzica in surdina si lumini difuze. Locatia este dispusa pe doua nivele, parter si etaj. Parterul este mult mai romantic si elegant, cu mese si scaune din rachita, portiuni de iarba, parchet si piatra care alterneaza, cateva sculpuri si obiecte de arta si felinare discrete.

Etajul este mai modern si mai dinamic, cu mese si scaune simple si cu o copertina dungata, care te duce cu gandul la plaja si soare. Ceea ce este frumos la etajul terasei este vita de vie care creste nestingherita de nimeni. Sau poate doar de pofticiosi care atenteaza la boabele mari de strugure. La lasarea serii, pe mese isi fac aparitia lumanari parfumate care contribuie la atmosfera intima.

Gradina de vara va fi deschisa pana in luna noiembrie, iar daca iti faci probleme ca vremea rea iti va strica planurile, nicio grija. Terasa poate fi acoperita, iar aerul va fi incalzit cu ajutorul unui aparat de aer conditionat . Si pentru ca suntem totusi in incinta unei institutii culturale, aici vor avea loc, odata cu inceperea Festivalului National de Teatru (31 octombrie - 10 noiembrie), diverse conferinte, dezbateri, lansari de carte sau proiectii.

Ce comandam la Terasa Uniter

De cum m-am asezat la masa mi s-au prezentat doua meniuri, unul pentru mancare si altul pentru bauturi. La capitolul bauturi aici vei gasi cam tot ce gasesti in majoritatea barurilor, cluburilor si teraselor.

Adica sucuri, bere, vin, lichioruri, tarii, cocktailuri, limonada etc. Ceea ce este surprinzator insa este meniul de mancaruri. Aici vei gasi cam tot ce iti pofteste inima: preparate la gratar, de vita, porc, miel, peste, pui, salate, ciorbe, aperitive, preparate pentru vegetarieni si bineinteles deserturi.

Chiar daca nu imi era foame, meniul m-a atras ca un magnet si nu am rezistat pana nu mi-am satisfacut pofta cu o portie de clatite cu ciocolata si inghetata (12 lei). Si ca sa mearga bine le-am asezonat si cu un cocktail aromat cu multa menta (16 lei).

La terasa Uniter berea este in jur de 6 lei, cafeaua 7 lei, bauturile racoritoare 7-8 lei, iar preparatele culinare in jur de 20 de lei. Preturi un pic mai mari vei gasi la mancarurile pe baza de peste, in jur de 25 - 30 de lei. Intre orele 12.30 - 16.00 exista si meniul zilei, la preturi speciale , iar daca esti membru Uniter ai o reducere de 15% la toate produsele.

Si pentru ca tot am fost impresionata placuta de terasa de la Uniter, am cautat si cateva puncte mai sensibile. Unul dintre acestea ar fi servirea. Nu stiu daca in ziua cand am ajuns eu personalul lucra la capacitate minima sau pur si simplu nu aveau chef de clienti noi, insa ospatarii m-au lasat minute bune sa admir vita de vie in asteptarea fie a meniului, fie a preparatelor.

Un alt punct slab al terasei ar fi si muzica. De cand am intrat m-au intampinat acordurile pop ale lui Celine Dion si ale altor vedete de gen. Abia catre ora 22 situatia s-a mai schimabt si am auzit voci jazzy, precum Diana Krall sau Nina Simone, mult mai potrivite cu atmosfera si intreaga locatie.

Unde se afla terasa Uniter

Terasa Uniter se afla pe strada George Enescu, la numarul 2, in incinta Uniter, in zona Amzei - Piata Romana. Locatia este deschisa de la orele 10 pana tarziu in noapte, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 021.311.32.14.

Asadar, daca vrei sa simti mai bine si mult mai aproape inceputul unei toamne frumoase, cu aroma de struguri parguiti, gradina de vara de la Uniter este o varianta excelenta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea