De prin lume adunate

#cafe verona #carturesti #cafenea #unde iesim

Cafe Verona - la o cafea culturala

Libraria Carturesti este o inepuizabila sursa de inspiratie pentru multi dintre noi. Cu un concept modern, in care se regasesc mai multe servicii: librarie, papetarie, magazin cu muzica, filme, ceai si accesorii pentru ceai, cafenea si ceainarie. Carturesti este un loc cool, in care poti citi o carte fara sa o cumperi, poti bea un ceai fierbinte si aromat, poti cumpara cadouri inteligente pentru prieteni si tot aici esti la curent cu ultimele aparitii editoriale.

Daca pe timpul verii, curtea frumoasa si spatioasa a Carturestilor adopeste  o terasa cu iz mediteraneean si cosmopolit, pe timpul iernii, subsolul cladirii ne imbie ca o ceasca de cafea fierbinte. Spatiul expozitional, aflat acum un an la subsolul Carturesti, sub_Carturesti, a imbracat haine noi, cu arome de cafea si a devenit Cafe Verona . Cafeneaua pastreaza acelasi concept de gazduire a diverselor lansari de carte , concerte, ateliere de creatie , conferinte de presa si workshop-uri.

 

Clasic vs. modern

 

La Cafe Verona am ajuns pentru prima oara intr-o zi friguroasa de ianuarie. Cred ca stiti deja prin ce a trebuit sa trecem saptamanile trecute, sa ne luptam cu zapada si sa invingem gerul aspru. Ei bine, intr-una dintre aceste zile in care cuvantul "vara" disparuse din vocabularul meu, am ajuns in Cafe Verona pentru a ma incalzi cu un ceai fierbinte.

Cafeneaua este spatioasa, cu un design minimalist, cu linii sobre si naturale, semnat de arhitectii Doina si Serban Sturdza, cu piese de mobilier concepute special pentru acest spatiu. De cum intri in cafenea, te surprind liniile arhitecturale alese, o combinatie de modern si clasic in cea mai pura stare. Peretii sunt acoperiti cu planse imense pe care sunt atarnate diverse tablouri si opere de arta semnate de artisti plastici. Toate aceste detalii te fac sa te simti in sala unei expozitii avangardiste de la Paris.

In contradictie cu decorurile minimaliste sunt arcadele vechi ale cladirii, din caramida rosie, care te duc cu gandul la vechile palate brancovenesti. "Cu ochii pe pereti" ai senzatia ca te afli in pivnita ticsita cu vinuri a lui Constantin Brancoveanu si astepti din secunda in secunda sunetul goarnei care sa te trimtia in lupta cu turcii. Noroc insa ca esti trezit de soneriile telefoanelor mobile care te aduc in plin secol XXI.

Mobilierul este si el original, minimalist, cu mese solide. Original este si modul in care sunt realizate scaunele, din tevi de cupru, folosite la instalatiile sanitare.

 

Ce comandam la Cafe Verona

 

La Cafe Verona meniul iubitorilor de carte si arte este bazat pe diverse sortimente de cafea, ceai, vinrui, cocktailuri, siropuri provensale, croissante si prajituri. Cei de la Cafe Verona se lauda cu o seleectie buna de vinuri, atat romanesti, cat si din tari precum Franta, Italia, Chile si Argentina.

Si pentru ca venisem sa ma incalzesc, am ales din meniu un ceai rooibos, Dream of Africa, servit cu miere si lapte. Ceaiul a venit cat ai zice ... "ceai", asortat cu cele trebuincioase, dar si foarte fierbinte si aromat. Exact ce aveam nevoie pe gerul pe care tocmai in infruntasem. Din meniu mi-a mai facut cu ochiul si sucul provensal, din diverse fructe, servit cu apa plata sau minerala, si pagina deserturilor (nu se putea altfel). La capitolul desert poti alege diverse prajituri si tarte cu fructe, dar si specialitatea casei, un tort cu ciocolata absolut delicios. Preturile la Cafe Verona sunt obisnuite pentru un local din centrul capitalei, astfel, o cafea este in jur de 6 lei, berea 7 lei, ceaiul 8 lei.

 

Unde se afla Cafe Verona

 

Cafe Verona se afla pe strada pictor Arthur Verona , la numarul 15, in cladirea librariei Carturesti. Cafeneaua este deschisa intre orele 10.00 - 24.00, de luni pana joi, si de la ora 10.00 pana la ultimul client, in week-end. Accesul se face fie prin ceainaria librariei, fie pe intrarea separata, de langa librarie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea