De prin lume adunate

#impadurire paduri #Facem Romania verde #copaci

Un copac pentru fiecare nou-nascut

"Facem Romania verde" este un proiect ce isi propune responsabilitatea sociala dedicata protejarii mediului. In cadrul comapniei este plantat cate un copac pentru fiecare nou-nascut.

Situatia la nivel national privind taierile ilegale este ingrijoratoare, mai ales avand in vedere ca dintre functiile padurilor, 70% sunt functii vitale oamenilor. Potrivit raportului Greenpeace, in 2016, aplicatia Inspectorul Padurii, o completare a sistemului Radarul Padurii, a identificat 42% dintre ilegalitatile comise in transportul de lemn din Romania. Numai in zona proiectului Fundatiei Conservation Carpathia, circa 1.700 ha au fost taiate abuziv, in perioada 2005-2012.

40.000 de puieti in primul an de proiect

Pornind de la aceasta realitate si dorindu-si sa se implice activ in schimbarea pozitiva, MedLife si-a asumat responsabilitatea si implicarea in reconstructia ecologica a unei zone defrisate, de 10 ha, din muntii Fagaras, prin intermediul Fundatiei Conservation Carpathia, suprafata pe care vor fi plantati in primul an al proiectului 40.000 de puieti, transformandu-se, in timp, in padurea MedLife.

Proiectul "Facem Romania verde", demarat de Medlife, a inceput vineri, 10 noiembrie, odata cu prima actiune de plantare la care au luat parte angajati MedLife alaturi de voluntari si membri din echipa Fundatiei Conservation Carpathia. Astfel, in cursul unei singure zile, au fost plantati 500 de puieti de fag, brad si molid urmand ca actiunile de plantare sa continue in primavara si toamna anului 2018, pana la acoperirea intregii zone de 10 hectare.

MedLife isi doreste sa duca mai departe juramantul sau de a face Romania bine, de aceasta data propunandu-si sa respecte dreptul la un aer curat al fiecarui copil nou-nascut, incercand sa faca Romania verde. Ca simbol al promisiunii ca la MedLife natura si oamenii cresc mari impreuna, la venirea pe lume a fiecarui nou-nascut, i se va inmana mamei un certificat care atesta zona dedicata copilului, in padurea MedLife din muntii Fagaras.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea