De prin lume adunate

#recomandare de week-end #targul taranului #mancare

Recomandare de weekend: Slow Food la Targul Taranului

style="text-align: justify;">In zilele de 21 si 22 noiembrie esti asteptat la Targul Taranului, la o noua "sesiune" de gatit mancaruri traditionale romanesti, de la mama lor.
Familia Bangala o sa prepare bulz ca la Fundata si ai lui Condriuc din Botosani vor pregati sarmale de post cu mamaliga. La targ vei gasi produse traditionale cu parfum de toamna, afumaturi de la Talmacel, branzeturi de la Crit si Fundata, pastrav afumat in cetina de brad, placinte ca mai inainte.
Adaugam la asta legume si fructe, dulceturi si paine de casa. Ce este bun si gustos, nu se lasa! La ARK Bursa Marfurilor vizavi de Piata de Flori, in Uranus colt cu vechea Cale a Rahovei, la numarul 196 A, in sectorul 5.
In epoca fast-food-ului, targul taranului roman va invita sa redescoperiti aromele trecutului, bucatele bine facute, la foc potrivit, pe indelete.
Tot in cadrul targului vei gasi si o piata cu branzeturi si afumaturi, carnati din barda din zona Botosaniului si afumaturi fragede ardelenesti, pastrama de oaie de la Fundata, branza de burduf dichisita si ea de sarbatoare intr-un cosulet de brad. ciocolata de casa iti trezeste bucuria de copil, kurtos-kalacs te asteapta aburind impreuna cu siropuri naturale si toate celelalte bunatati romanesti, din pacate de mult uitate. Rumenite de soare si neatinse de nimic din ce nu e al pamantului te asteapta legumele si fructele venite din cele mai indepartate colturi ale Romaniei.
targul taranului este o piata de mici producatori, unde consumatorii pot cumpara produsele traditionale si locale romanesti, alimente traditionale, proaspete, preparate dupa vechi retete romanesti, direct de la cei care le fac.

Oferte pentru tine

  •   2009-11-20
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Sfatul expertului


Citeste pe Romaniatv

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului