Filme

#oscar #nominalizari oscar #filme 2013 #oscar 2014

Filmele anului 2013 cu sanse mari la Oscar

Cu putin timp inainte de sfarsitul anului 2013 si cu doar cateva luni pana la premiile Oscar (martie 2014), revista americana Variety a realizat un top al filmelor pe care le considera favorite si care ar putea primi cel putin doua nominalizari fiecare.

"12 Years a Slave"

Pelicula, regizata de Steve McQueen, spune povestea adevarata, derulata la jumatatea anilor 1800, a unui barbat de culoare din New York care este rapit si vandut ca sclav in sudul Statelor Unite.

"All Is Lost"

Filmul il infatiseaza pe Robert Redford intr-o calatorie cu iahtul sau in Oceanul Indian. Dupa un nefericit incident in care aproape se scufunda, barbatul reuseste sa repare ambarcatiunea, insa este nevoit sa faca fata naturii dezlantuite, ajungand sa isi priveasca moartea cu ochii.

"American Hustle"

Ultimele doua pelicule regizate de David O. Russell, "The Fighter" si "Silver Linings Playbook", au obtinut fiecare mai multe nominalizari la Premiile Oscar, asa ca asteptarile sunt mari pentru "American Hustle". Filmul este un thriller, realizat dupa o poveste adevarata din anii '70 care a zguduit lumea politica americana.

"Captain Phillips"

Tom Hanks il interpreteaza pe capitanul Richard Phillips, a carui nava de transport "MV Maersk Alabama" a fost prima ambarcatiune americana de acest fel capturata de piratii somalezi in ultimele doua secole. Filmul are la baza cartea capitanului Phillips "Datoria unui capitan: Pirati somalezi, soldati americani si zile periculoase pe mare".

"Dallas Buyers Club"

Matthew McConaughey joaca rolul unui barbat infectat cu HIV care lupta cu institutiile medicale si cu companiile farmaceutice pentru a se putea trata. Povestea are loc in 1986 si personajul principal cauta medicamente alternative pentru el si alte persoane infectate cu necrutatorul virus.

"Gravity"

O misiune de rutina ii transforma pe Sandra Bullock si George Clooney in doi naufragiati in spatiu. Pentru ca nava lor este distrusa, cei doi se trezesc singuri deasupra Pamantului, legati unul de celalalt.

Sursa foto: tokyotimes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea