Vacante

#zbor #avion #nor de cenusa #pasager

Zborurile cu plecare din Bucuresti, reluate

Marile companii aeriene si-au reluat zborurile cu plecare din Bucuresti. Aceasta masura vine in urma ridicarii restrictiilor de circulatie aeriana de catre autoritatile romanesti, datorate norului de cenusa care a afectat zborurile din intreaga Europa.

Companiile de transport aerian Tarom, Air France , KLM si Wizz Air au anuntat in cursul zilei de 22 aprilie ca toate zborurile cu plecare din Bucuresti zboara dupa orarul normal. Exista insa si exceptii, cum ar fi cele care au drept destinatie aeroporturi din tari care au inca restrictii de circulatie aeriana, cum ar fi cele din Marea Britanie. De asemenea, cursele cu plecare din Amsterdam, respectiv Paris functioneaza normal, exceptie facand cele cu destinatii cu interdictii .

Transportatorii aerieni le adreseaza insa clientilor care au bilete de avion pentru cursele din urmatoarele zile sa verifice statusul zborurilor lor pe site-urile companiilor aeriene, respectiv la agentiile companiilor la care detin bilete. In cazul in care cursa lor se afla pe lista celor anulate, vor stabili impreuna cu reprezentantii companiei respective detaliile rearanjarii planurilor de calatorie sau pe cele de renuntare la bilete.

Decizia anularii zborurilor din ultimele zile a fost luata in urma hotararilor luate de autoritatile interne si internationale cu privire la restrictionarea spatiului aerian, din cauza norului de cenusa generat de eruptia vulcanului Eyjafjallajokull din Islanda.

Daca te afli printre cei care au avut de suferit din cauza restrictiilor aplicate zborurilor, trebuie sa stii ca ai niste drepturi, garantate prin legile europene, dar si alternative pentru a putea calatori in afara tarii. Afla care sunt acestea din urmatoarele articole:

 

 

Sursa foto : minnesotagal.wordpress.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea