Vacante

#turism portugalia #vizitare portugalia #vacanta portugalia #destinatii de vacanta #portugalia

Vrei sa vizitezi Portugalia? Ce trebuie sa stii inainte de a ajunge acolo

Portugalia este o tara fascinanta. Considerata de multi o veritabila perla a Europei, Portugalia este una dintre tarile pe care trebuie sa le vizitezi cel putin o data in viata, poate chiar in aceasta vara.

 

Portugalia are plaje si peisaje de vis pe care nu le vei gasi prea usor in alte colturi ale lumii, iar despre apusurile de aici se spune ca sunt cele mai frumoase pe care le vei putea admira vreodata.

Un alt motiv pentru care te vei indragosti de Portugalia sunt oamenii si ospitalitatea lor. In aceasta tara mica si primitoare nu ai cum sa nu te simti ca acasa, pentru ca portughezii sunt prietenosi si mereu dornici sa intre in vorba cu turistii care vin in vizita. Un alt motiv pentru care Portugalia poate fi o destinatie pe placul tau sunt vinurile deosebite pe care le vei putea savura aici, printre acestea si faimosul vin de Porto. La fel de imbietoare sunt numeroasele sortimente de branzeturi, dar si intreaga gastronomie portugheza care bate de departe multe alte bucatarii renumite din lume.

Iata si alte lucruri mai putin stiute pe care este bine sa le afli daca ai in plan sa vizitezi Portugalia:

1. Portughezii te vor pupa de fiecare data de doua ori, o data atunci cand va intalniti si o data la plecare, cand va luati ramas bun.

2. Daca te afli intr-un mijloc de transport in comun si te asezi pe locul pentru femei insarcinate, nevazatori, pe locurile rezervate persoanelor cu dizabilitati, dar nu faci parte din niciuna dintre aceste categorii, risti sa iei amenda.

3. Portughezii au propria lor Venetie, asa este numit superbul oras Aveiro. Orasul are un canal si numeroase barci care arata precum gondolele venetiene. Mai mult, casele de pe malul canalului arata de-a dreptul pitoresc.

4. Portughezii sunt dependenti de fotbal. Nu este de mirare ca printre primele intrebari pe care le adreseaza atunci cand va intalniti este “care este echipa ta favorita”. Ronaldo este una dintre mandriile nationale in Portugalia.

5. In Portugalia, casele si fatadele arata ca adevarate opere de arta si te vor impresiona imediat ce pasesti in aceasta tara. Cele mai multe dintre acestea sunt pictate manual si de aceea Portugalia este vestita pentru culorile de aici si pentru peisajele pitoresti pe care le gasesti la tot pasul.

6. Spre deosebire de alte tari, in Portugalia graffiti este considerata o veritabila arta. Aici se afla multi artisti de graffiti considerati adevarate vedete in Portugalia.

7. Chiar daca pe strazile din Lisabona vei vedea lifturi, capitala Portugaliei este un oras care trebuie strabatut la pas.

8. Unele dintre cele mai inalte si mai mari valuri din lume pot fi vazute in Portugalia. Nazare este locul cunoscut de foarte multi pentru valurile care se formeaza aici si care ating chiar si treizeci de metri.

9. Chiar daca portugheza se vorbeste atat in Portugalia, cat si in Brazilia, limba suna complet diferit in cele doua locuri. Diferentele de dialect si accente se pot observa foarte usor.

Surse foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea