Vacante

#31 mai liber #1 iunie #ziua copilului

Vor avea romanii liber pe 31 mai? Anuntul facut de ministrul Muncii

Romanii s-ar putea bucura de o noua minivacanta cu ocazia Zilei Copilului, daca Guvernul va da liber si ziua de 31 mai.  Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat, sambata, la Constanta, ca inca nu s-a discutat despre acest subiect, insa considera ca una dintre cele mai bune variante pentru romanii care vor sa aiba mai multe zile este aceea de a-si lua o zi de concediu.

"Discuţia este mai un pic mai delicată. Știu că multă lume şi-ar dori să existe această punte. Pe de altă parte pot să își ia o zi de  concediu. Există varianta legală de a-ţi lua o zi de concediu pentru a crea această punte. Pentru industria turismului probabil că ar prinde foarte bine să poată oamenii să beneficieze de câteva zile libere, să acceseze serviciile turistice, dar varianta cea mai bună este de a-ţi lua o zi de concediu. Nu am discutat lucrul acesta, punctul meu de vedere este că aceasta e varianta cea mai bună, să îți iei o zi de concediu", a spus Turcan.

Până la finalul anului, angajații români se vor mai putea bucura de câteva zile libere pe lângă cele de concediu de odihnă.

  • 20 şi 21 iunie (prima şi a doua zi de Rusalii) – duminică şi luni;
  • 5 august (Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului) – duminică;
  • 30 noiembrie (Sărbătoarea Sfântului Andrei) – marţi;
  • 1 decembrie (Ziua Naţională a României) – miercuri;
  • 25 şi 26 decembrie (prima şi a doua zi de Crăciun) – sâmbătă şi duminică.
     

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea