Vacante

#cazare #brasov #obiective turistice #oras medieval #romania

Viziteaza o cetate medievala: Brasovul II

Daca vizitezi cetatea medievala, ia in consideratie optiunea cladirilor istorice, tranformate astazi in hoteluri sau pensiuni. Unele dateaza din 1400, iar camerele au tavanul pictat si mobilier de epoca. Poti alege o cladire declarata monument istoric , care iti ofera un confort de 3 stele.

O camera costa intre 30 si 60 euro pe noapte. Beneficiezi gratuit de diverse servicii: rezervari de bilete pentru spectacole, parcare, corespondenta, camera de bagaje, asistenta ticketing pentru transport, etc. Ca sa dormi -o cladire cu o vechime de 400 de ani, renovata si modernizata, platesti de la 330 RON pe noapte. Cladirea pastreaza arhitectura de inspiratie neoclasica si elementele arhitecturale vechi.

Preturile la cazare nu sunt tocmai dintre cele mai mici, insa daca te straduiesti putin, poti gasi ceva acceptabil. Exista numeroase hoteluri si pensiuni, in Brasov, in Poiana si zonele de periferie, care dealtfel sunt impadurite impresionante.

O camera la o pensiune de o margareta si doua margarete costa intre 80 si 90 RON pe noapte. De la 3 margarete pretul urca la 167 RON. Cauta insa si apartamentele de inchiriat cu 20 – 36 euro pe noapte. Hotelurile au preturi mai mari , putand ajunge chiar si la 300 euro pe noapte, pentru 4 si 5 stele.


Unde mancam in cetate


Ca sa simti cu adevarat ca esti in Brasov, alege fie fie un restaurant traditional romanesc, oriunde in Brasov, fie pe stradutele pitoresti din Piata Sfatului.

In general meniul este international. Un snitel de pui cu garnitura mexicana si cartofi prajiti costa in total 16.5 lei; o salata de rosii cu ardei gras, 4.5 lei, un meniu al zilei intre 30 si 40 lei, o limonada in jur de 7 lei, alte sucuri 4.5 lei, o pizza 17.5 lei. Poti incerca restaurantele din Poiana sau chiar sa iei masa sus, la Cetatea Brasovului.

In timpul zilei, daca vrei sa te odihnesti cateva minute si sa savurezi o cafea, incearca o cofetarie din centru. Vei avea placuta surpriza sa constati ca in cladirile vechi de aici s-au amenajat astfel de localuri modernizate, curate si cu produse de foarte buna calitate. Poate tocmai din aceasta cauza si preturile sunt pe masura. Un expresso mic te costa 6 lei, iar o prajitura, 4 lei.

Daca vrei sa stii unde sunt obiectivele medievale, cat te costa si cat timp iti ia sa le vizitezi, atunci citeste articolul de maine.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea