Vacante

#brasov #transport #romania #oras medieval

Viziteaza o cetate medievala: Brasovul I

Brasovul este o experienta pe care trebuie sa o savurezi cel putin odata in viata: inca de cand ajungi in oras, privelistea muntelui Tampa te detensioneaza aproape fara sa-ti dai seama. Poate din cauza atmosferei ardelenesti, poate din cauza graiurilor amestecate pe care le auzi susurand in jur. Sau pur si simplu este aerul care pare mai pur si mai prietenos, mai ales daca vii dintr-un oras aglomerat, infierbantat de trafic, mizerie si marea de oameni.

Una dintre calitatile absolut seducatoare ale Brasovului este faptul ca reuseste sa-ti oferte contemporaneitate si arhaism intr-o maniera la fel de autentica. Turistul iubitor de istorie vede o multime de obiective turistice si are totodata posibilitatea de a trai experienta traditionala intr-o casa taraneasca de langa oras, cu obiceiurile satului si bucatele alese. Dar nu-i lipsesc nicio clipa serviciile moderne, hotelurile de lux, magazinele mari si tehnologia de ultima ora, Brasovul fiind unul dintre cele mai dezvoltate orase ale Romaniei.


Cu ce ne deplasam in Brasov


Strazile Brasovului sunt visul oricarui turist venit dintr-un oras aglomerat. Numarul masinilor nu este chiar atat de mare, pe strazi sau in parcari, astfel incat te deplasezi fara probleme, indiferent de momentul zilei. Desigur, in zonele centrale sau pe langa obiectivele turistice, se poate sa intampini dificulati in a gasi un loc de parcare , dar cu putina rabdare se rezolva. Strazile sunt bine semnalizate, precum si trecerile de pietoni, iar dupa indicative vei gasi usor atractiile turistice si celelalte puncte de interes .

Sursa foto: acasa.roIn zona noua a Brasovului, podurile existente deasupra autostrazii sunt inundate uneori, din cauza ploilor, asa ca asteapta-te la blocaje de circulatie daca ploua abundent, canalizarea nefiind peste tot functionala. Din fericire, acestea sunt mici incidente, restul zilei nu vei avea alte neplaceri.

Reteaua de transport in comun este bine dezvoltata, se circula rapid si venind dintr-un oras aglomerat, ti se va parea un vis sa te deplasezi prin Brasov. In plus, autobuzele sunt numeroase si duc cam la toate obiectivele turistice pe care doresti sa le vezi. Un bilet de doua calatorii costa 3 lei, insa este bine sa te asiguri ca ai mai multe la tine, deoarece nu toate statiile dispun de case de bilete.

De exemplu, cu 4 ajungi din Gara Brasov in Livada Postei . Acest loc de fapt este un nod de circulatie extrem de important, de aici pornind o multime de autobuze in toate directiile, inclusiv spre Scheii Brasovului sau spre Pietrele lui Solomon. Statiile sunt modernizate si intreaga zona, impreuna cu parcul si Piata Sfatului , reprezinta centrul vechi, cu strazi curate, zone inverzite foarte ingrijite, locuri de joaca , cofetarii si terase apetisante. Si nu in ultimul rand, majoritatea obiectivelor turistice le gasesti aici.

Citeste continuarea in Viziteaza o cetate medievala: Brasovul II.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea