Vacante

#localnici #vacanta #insulele maldive #vacanta insulele maldive #integrare localnici #ponturi integrare localnici

Viziteaza Insulele Maldive! Ponturi pentru a te integra printre localnici

O calatorie in Insulele Maldive este ca o vacanta in Paradis. Daca planuiesti un sejur extravagant intr-una dintre insulele Oceanului Indian, nu te lasa fermecat doar de soare, palmieri, plaje si de lagunele care iti magnetizeaza instantaneu privirea. Bucura-te si de ospitalitatea localnicilor, considerati a fi unele dintre cele mai prietenoase gazde de vacanta si ofera-le o dovada de respect si prietenie, invatand si punand in practica principalele lor obiceiuri si traditii!

Fa scufundari!

Nu poti sa calatoresti in Maldive si sa nu explorezi fascinanta lume subacvatica, presarata cu mii de specii de pesti si cu o fauna unica. Insulele Maldive si, in general, Oceanul Indian, reprezinta una dintre cele mai bune si impresionante destinatii pentru snorkelling si diving din lume.

Viziteaza atat insule locuite, cat si nelocuite!

Pentru a-ti face o idee despre modul in care traiesc localnicii, este indicat sa vizitezi unele dintre insulele locuite ale Maldivelor si sa participi la traditiile si obiceiurile lor. Insa nu uita nici de insulele nelocuite, virgine, in care nu a intervenit deloc mana omului si in care poti savura in voie natura pura in toata splendoarea ei.

Asculta muzica traditionala!

Nu ai cum sa petreci un sejur in Maldive fara sa auzi, din loc in loc, ritmul melodios al unui instrument popular si traditional: bodu-beru. Este vorba de o toba mare, asemanatoare cu cea africana, la care canta localnicii. Daca vrei sa te integrezi cu adevarat in stilul de viata insular, invata sa si canti la un astfel de instrument.

Descopera bucataria traditionala!

Daca vrei sa pari un cunoscator al bucatariei indiene practicate in insulele Maldive, in primul rand trebuie sa stii sa faci diferenta intre roshi (mancare lunga) si hedhikaa (mancare scurta) atunci cand vizitezi localuri si restaurante. Mancarurile lungi sunt feluri principale consistente, formate din garnitura si peste sau fructe de mare, iar cele scurte, includ mancarurile "de strada" - placinte, foitaje, chiftelute, dar si dulciuri. Bucataria locala este considerata una dintre cele mai sanatoase, picante si gustoase din lume. Pestele si orezul stau la baza majoritatii preparatelor traditionale.

Cumpara suvenire!

Fa-le cinste negustorilor traditionali, cumparand suvenire locale, realizate manual de cei mai talentati mestesugari ai insulelelor. Acestea se fac din maxilare de rechini, scoici, nuca de cocos, lemn etc.

Sursa foto: hemsut.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea