Vacante

#franta #La Patisserie des Reves #Patiseria Laduree #Patisserie Stohrer #patiserii #patiserii paris

Viziteaza cele mai bune patiserii din Paris

Patiseriile din Paris sunt atractii turistice in sine. Personalul din aceste magazine urmeaza cursuri de specialitate pentru a putea vinde bunatatile din vitrina. Produsele sunt facute de patiseri care invata retetele traditionale frantuzesti si care inventeaza apoi propriile lor deserturi avangardiste sau recreeaza delicatese populare cu secole in urma. Pe langa produsele de foarte buna calitate, patiseriile pariziene pun accent pe ambient, investind in prezentare.

Viziteaza cele mai bune patiserii din Paris si ofera-ti bucuria unei experiente de neuitat!


La Patisserie des Reves

La Patisserie des Reves este un magazin inovator din Paris, in care prajiturile si produsele de patiserie surprind prin aspectul avangardist. Designul patiseriei este la fel de extravagant, cu clopote de sticla sub care stau aranjate farfurii cu felii de tort, croissante, bomboane etc.

Personalul magazinului ofera clientilor informatii despre fiecare preparat in parte. Patiseria este deschisa de marti pana duminica. O briosa costa 10 euro.


Patiseria Laduree

Laduree este unul dintre cei mai cunoscuti fabricanti de prajituri si preparate de patiserie de lux din lume. Compania a fost fondata in 1862, iar astazi patiseriile Laduree sunt intalnite in multe tari. Pentru o experienta autentica, trebuie vizitat magazinul original aflat in Franta, pe bulevardul Champs Elysees din Paris.

Iarna, o oprire la Laduree poate fi o idee inspirata. Aici, se poate bea un ceai in atmosfera calda si primitoare, cu mobilier din lemn. In Laduree poti merge sa cumperi prajituri, sa te opresti in salonul de ceai sau sa iei masa.


Patisserie Stohrer

Stohrer este una dintre cele mai vechi si mai elegante patiserii din Paris. Decorata somptuos cu oglinzi, picturi murale si un candelabru special, patiseria a devenit renumita pe plan international gratie produselor sale de foarte buna calitate si a istoriei bogate. Nicolas Stohrer era patiserul Regelui Ludovic al XV-lea si lucra la Versailles. In 1730, acesta si-a deschis propria patiserie in rue Montorgueil, unde se afla si acum.

Patiseria este locul ideal pentru a incerca deserturi care erau servite de aristocratie cu secole in urma. Pe langa prajituri, in Patisserie Stohrer se poate cumpara si mancare. Un mic dejun costa 8 euro.



Sursa foto: parispatisseries.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea