Vacante

#epava costinesti #vacanta costinesti #litoral romanesc #litoral #plaja costinesti #costinesti

Visezi la o vacanta pe litoralul romanesc? Iata unde trebuie sa mergi!

Statiunea Costinesti se intinde pe o lungime de aproximativ 5 km. Soarele isi face simtita prezenta pe tot parcursul zilei, in special datorita orientarii statiunii - spre est. Desi populatia comunei nu depaseste cu mult 3100 de locuitori, capacitatea maxima de cazare a statiunii este de aproximativ 35 de mii de persoane. Prin urmare, acolo trebuie sa existe ceva care sa aiba potentialul de a atrage atat de multi turisti. Haideti sa aruncam o privire.

Epava

Se poate spune ca nava care poarta numele de Evanghelia, reprezinta principalul punct de atractie al statiunii. La origine, Evanghelia a fost o nava comerciala detinuta de celebrul om de afaceri grec, Aristotel Onassis.

Pe la sfarsitul anilor ’60, vasul trebuia sa efectueze o deplasare pana in Portul Constanta. La aproprierea de tarm, capitanul vasului a fost dezorientat datorita conditiilor meteo nefavorabile. Acesta a confundat destinatia in acea noapte furtunoasa, in special datorita vizibilitatii reduse. Crezand ca se afla in aproprierea portului, capitanul a apropiat nava foarte mult de mal. Carena a ramas blocata intre stanci.

Recuperarea vasului reprezenta un proces indelungat si foarte costisitor, justificand astfel decizia prorietarului a fost de a o abandona. Ulterior, epava a intrat in patrimoniul statului roman. Pentru multi, Evanghelia reprezinta simbolul statiunii.

Muzeu in aer liber

Pentru cei mai multi vizitatori, aceasta este impresia lasata de statiune. Pe intreaga suprafata a Costinestiului se pot gasi monumente de diverse dimensiuni. Acestea reprezinta rezultatul taberelor de sculptura organizate in urma cu aproximativ 40 de ani de Uniunea Artistilor Plastici.

Fara indoiala, cel mai interesant monument al Costinestiului este Obeliscul. Daramat in toamna anului 2005, a fost reconstruit si inaugurat in acelasi loc, dupa doar un an. Noua constructie cantareste 200 de tone si are o inaltime de aproximativ 20 de metri. Monumentul sugereaza catargul unei nave cu panzele in vant.

Intr-adevar, Evanghelia nu se apropie de dimensiunea Titanicul, insa, reprezinta pentru foarte multi o amintire a acestuia. Asa ca, data viitoare cand intru pe google, stiu ce sa caut: cazare costinesti.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea