Vacante

Valsuri de toamna in Viena

Una dintre metropolele europene favorite, Viena atrage an de an turisti din toate colturile lumii, gratie monumentelor si istoriei sale bogate. Pentru ca este o destinatie destul de apropiata si pentru ca este genul de oras pe care-l poti vizita indiferent de anotimp, Viena se afla in topul metropolelor favorite, atat pentru un sejur, cat si pentru o scurta vizita de weekend. Transport si cazare in Viena St Stephens CathedralPoti ajunge cu trenul, daca esti amator de calatorii mai indelungate. In cazul in care vrei sa castigi timp, ia-ti un bilet de avion. Un drum dus-intors te costa cam 80 de euro, fara taxele de aeroport. In Viena poti gasi camere la pensiuni cu preturi acceptabile, in jur de 35 - 40 de euro pe noapte. La hoteluri preturile incep cam de la 40 - 50 de euro. Nu trebuie sa ratezi In Viena trebuie neaparat sa vizitezi Palatul Schonbrunn, una dintre cele mai importante atractii turistice ale orasului. Declarat patrimoniu UNESCO, palatul se afla la Hietzing, in estul centrului vienez si dateaza din secolul al XVII-lea. Catedrala Saint-Etienne, sau Sfantul Stefan, cum mai este cunoscuta, este un monument in stil gotic , unul dintre edificiile de pret ale Austriei. Daca iti doresti sa admiri panorama orasului, poti urca in turn. Alte obiective care merita sa fie vizitate sunt Opera de Stat din Viena, Muzeul Artelor si Istoriei Naturale, Parlamentul, Teatrul Burg, Mausoleul Imperial, Palatul Imperial Hofburg etc. Pentru de o experienta tipic vieneza, mergi la un concert cu muzica de Johann Strauss, Robert Stolz sau Franz Lehar. Este bine sa stii viena_001

  • Vienna card . Pentru a circula cu transportul in comun, ia-ti un abonament de 3 zile, numit Vienna card, contra unui pret de aproximativ 18 euro. In tarif intra si reduceri la obiectivele turistice.
  • Snitel vienez. Trebuie sa incerci macar o data sa gusti din snitelul vienez. O portie mare de snitel si cartofi prajiti te costa in jur de 8 euro.
  • Concerte de orga. La Catedrala Peterskirche au loc concerte de orga, dupa ora 8 seara. Intrarea este libera, tot ce ai de facut este sa citesti afisele puse din timp si sa ajungi putin mai devreme, ca sa ocupi loc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea