Vacante

#val gardena #schi #statiune montana #italia

Val Gardena, o statiune montana de schi tinuta secreta

Pasionatii sporturilor de iarna si familiile cu copii gasesc in nordul Italiei o statiune mai putin faimoasa: Val Gardena . Statunea este o destinatie recunoscuta pentru serviciile si facilitatile oferite familiilor cu copii si incepatorilor in practicarea schiatului. Tot aici exista numeroase marturii ale unei vechi indeletnici: cioplirea lemnului.

Val Gardena se afla in Alpii Dolomiti, in partea de nord a Italiei. Regiunea este cunoscuta atat pentru practicarea sporturilor de iarna, cat si pentru sculptura in lemn. Aceasta din urma are o traditie veche, din secolul al XVII-lea.

Statiunea include 3 sate, Selva, S. Cristina si Ortisei, Selva fiind situat la altitudinea cea mai mare, 1563 metri deasupra nivelului marii. Selva este unul dintre cele mai faimoase sate din Alpi, gratie pozitionarii sale, cu acces direct pe partiile din Dolomiti Superski si cu numeroase tipuri de cazare. Ortisei este cel mai mare dintre cele trei sate, avand totodata si un centru de shopping. Turistii gasesc in magazinele statiunii atat produse moderne cat si specialitati locale sau sculpturi din lemn.

In timpul liber, turistii pot vizita cateva monumente precum Capela St Jacob sau muzeele cu sculpturi si piese din lemn incrustat. In St Cristina se afla realizata in lemn cea mai mare scena a Nasterii Domnului.
Statiunea ofera diverse activitati si servicii pentru vacante variate: relaxare si wellness, familii cu copii, natura, economic, traditie, gastronomie si degustari de vin etc.
 

La schi in Val Gardena
 

Val Gardena  face parte din statiunile de schi renumite ale Italiei. Zona este legata de regiunea Dolomiti Superski, o suprafata care reuneste peste 10 alte regiuni cu piste de schi, totalizand 1220 km. Astfel, Val Gardena este un adevarat paradis pentru schiori si pentru iubitorii sporturilor de iarna. Statiunea a fost inclusa de publicatia Travel&Leisure in Top 3 destinatii secrete din Alpi. De asemenea, statiunea a fost inclusa int-un top al celor mai bune zone de schi pentru familii si incepatori, de catre un portal german (skigebiete-test.de).

Sezonul se deschide in primele zile ale lui decembrie si se incheie in aprilie. Statiunea dispune de 175 km de partii si 115 km piste de cross country. Skipass -ul Dolomiti ofera turistilor posibilitatea sa foloseasca intreaga regiune Sella Ronda, care intruneste 1220 km.


Cum ajungi si cat te costa
 

Se ajunge destul de usor in statiune, fie din Austria, prin Innsbruck , fie din Verona. O vacanta de o saptamana intr-un hotel de 3 stele din Val Gardena costa in jur de 500 euro, pret in care sunt incluse cazarea cu demipensiune.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea