Vacante

#vacante exotice #criza economica #vacante de lux #oferte promotionale #agentii de turism

Vacantele, intre bugetele reduse si ofertele de lux

Efectele crizei financiare se vad in mod diferit la operatorii de turism. Pe de o parte, agentiile incearca sa-si atraga clientii prin oferte cu preturi mici. Cele mai ieftine vacante coboara lux , care depasesc 3000 euro de persoana, turistilor pretentiosi. Acestia cauta servicii de cea mai buna calitate. In lista vacantelor foarte scumpe sunt destinatiile exotice.

Concediul exotic este la moda

La moda in aceasta iarna sunt destinatiile exotice, cu preturi intre 1000 si 3000 euro de persoana. Astfel, vacantele in Dubai, Maldive, Thailanda, Laponia, Singapore, Cuba, Republica Dominicana sau Tanzania sunt cateva dintre ofertele propuse de marile agentii, pentru acest sezon. In ciuda crizei financiare mondiale, exista in continuare romani care aleg vacante de lux , gratie puterii de cumparare si a nivelului inalt al serviciilor oferite. Sarbatorile de iarna au adus profituri de peste 2000 de euro de persoana, a anuntat Traian Badulescu, consultantul Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), citat de NewsIn.

"Diferenta intre anii trecuti si prezent, in ceea ce priveste alegerea unei vacante de iarna, este ca multi dintre romani prefera vacantele in destinatii exotice in detrimentul sarbatorilor petrecute acasa. Egiptul a fost destinatia cea mai bine vanduta pentru acest sezon in anul 2007”, a declarat Csaba Garamszegi, Manager Best Reisen Romania, intr-un comunicat al companiei.  Data limita variaza in functie de agentie.

Una dintre destinatiile propuse anual este Craciunul in Laponia, cu un pret de aproximativ 1500 euro de persoana. “Suntem printre singurii care organizam charter pe Laponia in Romania. Credem ca pretul este acceptabil in comparatie cu  beneficiile pe care le primesti plecand intr-o astfel de destinatie. O vacanta pentru o familie se ridica la aprox. 3000-4000 de euro. "Perioada sarbatorilor est una speciala, de aceea nu cred ca criza financiara va afecta cererea pentru aceasta destinatie”, ne-a explicat Tatiana Bulubica, Marketing Manager la Perfect Tour. Mai multe informatii despre aceasta destinatie gasesti in articolul Vacante in tara lui Mos Craciun, Laponia.

Agentiile isi atrag clientela prin reduceri si oferte promotionale

Una dintre modalitatile de a incuraja turistii sa-si rezerve vacante vine din ofertele agentiilor care propun reduceri si promotii, atat in perioada noiembrie – decembrie 2008, cat si in primele luni ale lui 2009.

Astfel, un tip de reducere este cel al ofertelor early booking . "Early booking-ul este o solutie avantajoasa pentru achizitionarea unui pachet turistic la un pret acceptabil. In 2008 pretul unui astfel de concediu in early booking se reduce cu 15% daca vacanta este achizitionata inainte de 15 noiembrie", a mai spus Csaba Garamszegi.

Daca alegi sa-ti petreci revelionul in Salonic, poti beneficia de o reducere de 10% pana pe 1 decembrie 2008. Pachetul, apartinand agentiei Besign Travel, propune cazare in hoteluri de 4 si 5 stele, cu preturi de la 319 euro de persoana. Un sejur are durata in medie de 4 – 5 zile.

Cand iti alegi destinatia de revelion, este bine sa faci o comparatie intre pretul cinei festive propuse de agentie in cadrul pachetului si preturile practicate de restaurantele din acea zona. O cina festiva de Anul Nou poate costa in jur de 100 euro de persoana in cadrul ofertelor operatorilor turistici. Daca insa o rezervi individual, exista posibilitatea sa o gasesti la jumatate de pret. De exemplu, in Salonic, la un hotel de 4 stele, o astfel de cina costa 55 euro.

Pentru mai multe informatii despre pachetele promotionale, citeste articolul Discount-uri si oferte speciale de vacanta pana in vara 2009.

Exista si sejururi de sarbatori cu preturi pana in 300 euro de persoana, pentru turistii care dispun de un buget modest. Astfel, una dintre destinatiile de schi mai accesibile ca pret este Slovacia. In perioada Anului Nou, o camera la 3 stele costa 59 euro pe noapte, conform agentiei Solis Travel. In perioada preliminara sarbatorilor de iarna si in aprilie – iunie 2009, pretul scade la 33 euro pe noapte.

Alta varianta atractiva o reprezinta Polonia, destinatie mai putin promovata, dar care se poate lauda cu oferte de city break, sejururi la plaja si vacante in statiunile montane. Daca mergi sa schiezi, poti alege statiunea Jelenia Gora. Conform Marshal Turism, cele mai mici preturi practicate sunt in luna noiembrie, 16 euro pe noapte, iar cele mai mari ajung la 69 euro, pentru revelion. In decembrie, pana in Anul Nou si apoi in ianuarie, gasesti oferte de sejururi la 3 stele cu 20 – 24 euro pe noapte, cazare si mic dejun.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea