Vacante

#marea moarta #israel #litoral

Vacante si tratamente la Marea Moarta, in Israel

Gratie proprietatilor sale naturale, Marea Moarta este un centru turistic important al Israelului si Iordaniei. De la tratamentele dermatologice la placerile unui masaj cu minerale, zona litoralului de aici s-a dezvoltat, atragand turisti de pretutindeni.

Marea Moarta se afla intre Israel, in vest si Iordania, in est. Are unul dintre cele mai mari grade de salinitate din lume si, totodata, unul dintre cele mai scazute nivele raportate la nivelul marii (-400 metri sub nivelul marii). In Israel exista o mini-statiune cu 3-4 hoteluri care au fost construite special pentru persoanele care sufera de afectiuni dermatologice si care vin aici la tratament, insa centre de tratament si refacere gasesti si pe teritoriul iordanian.

Pe langa serviciile medicale, statiunile ofera si posibilitatea de a face excursii in imprejurimi. Se organizeaza diverse safari-uri in desert, cu jeep-ul, pe camile sau magarusi sau se viziteaza atractiile turistice cele mai importante din zona: Parcul National Qumran, Rezervatia Naturala Einot Zukim, Gradinile Botanice Ein Gedi, Parcul National Massada, Muntele Sodoma, Canionul si Fortareata Zohar etc. Printre cele mai apropiate orase si destinatii, in care se fac de obicei excursii, sunt Ierusalimul si Eilatul, daca esti in Israel, Petra, daca esti in Iordania.

Cand vii dinspre Egipt, la intrarea in Israel, dupa Eilat vei vedea undeva intre muntii desertici, langa Marea Moarta, statuia sotiei lui Lot. Potrivit Vechiului Testament, dupa Sodoma si Gomora, aceasta a incalcat porunca de a nu privi in urma si a fost transformata intr-o bucata de piatra. Masada este un alt obiectiv turistic foarte important. Se afla in vestul Marii Moarte si este locul vechilor palate si fortificatii ale poporului evreu si un simbol al acestuia.

Celebrele produse si tratamente de la Marea Moarta

La Marea Moarta turistii se bucura de peste 300 de zile insorite pe an, un aer uscat si nepoluat si ape minerale sarate. Impachetarile cu namol sunt recomandate aici pentru afectiuni circulatori si musculare, dar si pentru relaxare. Resorturile construite la Marea Moarta ofera spa-uri luxoase, tratamente cu termominerale la izvoarele calde, bai de namol bogat in minerale, tratamente impotriva psoriasis-ului, bolilor degenerative si afectiunilor pielii.

Cosmeticele de la Marea Moarta sunt celebre pe plan international, datorita proprietatilor pe care le detin. Produsele includ extracte de plante si uleiuri aromatice. Traditia fabricarii acestor produse este de aproximativ 50 de ani, iar astazi cosmeticele de la Marea Moarta se vand in toata lumea: lotiuni antisolare, creme de corp, produse de ingrijire a parului etc. Preturile sunt dintre cele mai variate, de la 5 dolari la 200 dolari, iar unele dintre ele se poate sa le gasesti si in tara cu acelasi pret, altele sunt mai scumpe, iar altele, mai ieftine decat cele din tara. O afacere buna tine mult de felul in care stii sa negociezi sau sa profiti de diversele ocazii si promotii.

De exemplu, daca vei vizita Israelul, la The International Water Of The Dead Sea LTD gasesti un centru unde se vand astfel de produse si suveniruri diverse. Preturile sunt in dolari, dar poti plati si in moneda lor, shekelul israelian sau in moneda euro. Un shekel israelit este in jur de 2.7 lei.

Iata cateva preturi: magnet de frigider – 7 dolari; un set cu masca antistres, crema de noapte , crema de zi si contur de ochi – 200 dolari; un set cu doua creme (de zi si de noapte) – 40 dolari sau, la doua seturi cumparate, 60 dolari; slapi de plaja speciali, pentru plajele de corali sau cu bolovanis – 15 dolari; tricouri cu tematica Israel – 10 dolari; o crema cu minerale pentru fata si corp – 10 dolari; un set de creme pentru maini si pentru picioare – 5 dolari; un set spa, care include crema de gomaj cu minerale, gel purifiant si crema de zi – 50 dolari.

Daca vrei sa cumperi mai ieftin, exista cateva variante: negociezi la casa, pentru ca preturile afisate nu sunt batute in cuie; profiti de o promotie ca cea de un set, 60 – doua seturi, 40 dolari; cumperi un set impreuna cu cineva, daca esti interesat doar de o parte dintre produsele incluse in pachet. In special cand esti cu grupul, poti gasi usor o persoana care sa plateasca jumatate din suma totala, urmand ca apoi sa va impartiti produsele existente in set. Chiar si asa, nevoia negocierii se vede cel mai bine atunci cand oamenii se intorc in autocar avand acelasi produs cumparat, insa cu preturi total diferite.

Insa unul dintre cele mai frumoase suveniruri cu care vii acasa este chiar o bucatica de sare, asemanatoare unui cristal, pe care o gasesti pe mal si care, bineinteles, este gratuita. Nu uita sa faci cateva poze, deoarece apele sarate sunt in nuante de turcoaz foarte deschis si alb.

Daca vrei sa te odihnesti o vreme, poti lua o gustare la terasa magazinului. Accesul la toaleta este gratuit.

Este bine sa stii

Oferte de cazare. Hotelurile de la Marea Moarta fac parte de obicei din resorturi de lux, de 5 stele, astfel incat si preturile sunt pe masura. O camera poate ajunge si la 120 USD pe noapte. La agentiile din Romania, un sejur de 7 nopti costa intre 1600 si 1650 euro. In pret sunt incluse zborul cu avionul si cazarea in hoteluri de 4 stele + si 5 stele.
Excursii optionale . Daca vizitezi Marea Moarta intr-o excursie optionala, venind din Egipt, te costa in jur de 130 euro. Vizita poate include o oprire la un laborator de cosmetice pe baza de saruri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea