Vacante

#destinatii romantice #italia #franta #maui #africa

Vacante pentru indragostiti in 9 culori

O vacanta cu persoana iubita este o experienta frumoasa indiferent daca tii cont sau nu de sarbatorile specifice: Valentine’s Day, Dragobete, 1 Martie, 8 Martie sau aniversarea casatoriei. Daca vrei cateva idei pentru o escapada in doi, iata in continuare 9 destinatii in 9 culori, toate – ale iubirii.

 

Un muzeu al placerilor

Daca tot vine primavara si trebuie sa ii faci o surpriza prietenei tale, ce ar fi daca i-ai propune sa vizitati impreuna Erotic Art Museum?

Il gasesti la Hamburg, in Germania, intr-un vechi depozit. Aici, inca din 1992, sunt expuse numeroase picturi si imagini cu tenta erotica care va vor amuza atat cat sa va simtiti bine cu ocazia venirii primavarii.

eroticIn plus, veti putea sa observati in amanunt obiecte indraznete care au fost folosite de-a lungul mai multor epoci pentru starnirea apetitului sexual. Muzeul erotic de la Hamburg contine peste 1800 de astfel de opere de arta sau figurine in care sunt aratate in mod explicit diferite obisnuinte sexuale.

Chiar si criticii de arta au fost impresionati de colectia muzeului, astfel ca exista sanse mari ca iubita ta sa fie incantata de surpriza. Si, mai ales, sa nu isi mai infraneze niciun fel de dorinta.

Adresa exacta a muzeului este str. Bernhard-Nocht-Str. 69, iar  biletul de intrare costa aproximativ 5 euro, in functie de sezon.

Mergeti sa va jucati la cazino

poker-chipsIubitei tale ii place sa se joace mult? Inseamna ca a venit momentul sa ii arati un joc complet care sa o innebuneasca. Asa ca iti recomandam sa o duci la cazino. In Los Angeles gasesti sute de astfel de locatii care ofera diferite modalitati de a-ti pierde timpul si banii. Totusi, la Twisted Spade ai ocazia sa joci carti precum profesionistii si sa nu pierzi nimic.

Acest cazino propune jocuri de carti sau ruleta care nu au miza in bani. In plus, in timp ce iubita ta se distreaza cu popa de inima sau cu valentul de trefla, tu poti sa te retragi in sala privata (Private Card Club) unde niste dealerite sexy iti vor servi cartile si niste decolteuri generoase. In cazul ca nu sunteti familiarizati cu pokerul sau alte jocuri specific cazinourilor, Twisted Spade desfasoara programe pentru incepatori.

Gaseti cazinoul Twisted Spade la adresa 5161 Hollywood Blvd. Este deschis de luni pana vineri de la orele 16 pana la la mijlocul zilei urmatoare, iar in weekend cazinoul functioneaza non stop.

Un castel pentru o printesa

castelul BroittiereCand iubita ta era copila, visa cumva sa fie printesa? Daca da, iti recomandam sa o duci la un castel unde sa petreceti impreuna o noapte romantica. Poate nu vei nimeri chiar castelul pe care si-l dorea ea, insa, poti fi sigur, o vei surprinde.

Pe Valea Loirei ai de ales intre numeroase castele si peisaje incantatoare. Noi iti recomandam Castelul Broittieres pe care il gasesti in zona orasului Anjou, la aproximativ doua ore si jumatate de Paris. Veti descoperi un castel luxos asezat intr-un loc absolut incantator si inconjurat de multa liniste.

Castelul Briottieres dateaza din secolul al XVIII- lea si este unul dintre cele mai frumoase constructii de pe Valea Loirei. Parcul enorm care il inconjoara, piscinele, terenurile de golf si tenis, precum si posibilitatea de a calari sunt cateva optiuni pe care propietarii acestui le propun pentru a va petrece timpul liber.

De asemenea, ai posibilitatea sa iti duci iubita in excursii la celelalte castele din zona. Te asteapta 11 camere mobilate de epoca. O camera costa intre 280 si 350 de euro in cazul in care optezi pentru incaperile Royale. Pentru camerele Prestige sau Charme scoti din buzunar intre 160 si 250 de euro.
Micul dejun se serveste intre orele 8 si 10 si costa 15 euro/persoana. In ceea ce priveste cina vei scoate din buzunar 50 de euro pentru un meniu care contine trei feluri de mancare, aperitive, vin si alte bauturi. Copiii sub 12 ani platesc jumatate de pret.

Scufundari in Maui

testoasa MauiDaca tu si partenera ta sunteti persoane active, dornice de aventura, puteti merge intr-o vacanta exotica in Maui, unde se pot practica o multime de sporturi de apa.

Firmele specializate din , snaksuri si bauturi racoritoare. Prietena ta va fi incantata sa experimenteze alaturi de tine lumea subacvatica: broaste testoase de mare, caracatite, calcani, bancuri de pesti tropicali, tipari si alte vietuitoare de recif.

Printre cele mai bune plaje pentru snorkeling sunt Ahihi Keanau Reserve, Honolua Bay si La Perouse Bay. Cele mai ieftine excursii incep de la 30 dolari de persoana, insa preturile pot ajunge la 80 dolari, in functie de companie si pachetul ales.

 

Safari african

Ngorongoro Crater Lodge, TanzaniaPentru o schimbare de decor dramatica si peisaje spectaculoase, alege un safari african. Pe de o parte, ii oferi iubitei tale o experienta excentrica in salbaticia africana, pe de alta parte, veti invata cate ceva din cultura si traditia continentului negru.

Complexele turistice din Tanzania, situate in parcurile nationale, au fost construite dupa modelul naturii. Casutele de vacanta au forme circulare, cu acoperis tuguiat, care pare suspendat pe stalpii exteriori, cu ferestre imense, oferind senzatia de deschidere.

Daca vizitati Lacul Manyara, gasiti aici zone impadurite in care traiesc elefanti, hipopotami, bivoli si in jur de 400 de specii de pasari. Un alt loc deosebit este Craterul Ngorongoro, declarat monument UNESCO in 1978.

Seara poti sa te relaxezi impreuna cu partenera ta pe terasa privata, privind apusul si savurand un cocktail sau luati parte la spectacolele de dans traditional. Daca vreti sa intrati in atmosfera, ia-o de mana si incurajeaz-o sa invatati impreuna miscari noi, pe ritmuri africane. Un safari in Tanzania, pentru doua persoane, in primavara 2009, costa aproximativ 2500 euro.

Orasele iubirii nu se demodeaza niciodata

Verona panoramaDaca nu esti genul care sa se lase afectat de cliseele turistice despre orase precum Verona sau Paris, poti sa-ti duci prietena in vacanta intr-una dintre cele mai cunoscute metropole europene.

O cina romantica, in Turnul Eiffel sau o fotografie in doi, asezati langa statuia Julietei, sunt amintiri frumoase, pentru toata viata, indiferent ca este vorba sau nu de persoane conservatoare. Daca alegi prima varianta, trebuie sa stii ca restaurantele din Tour Eiffel au preturi piperate (un meniu special ajunge la 315 euro) si locurile se rezerva dinainte. Panorama insa este incredibila, indiferent de ora. Incearca totusi sa alegi o zi senina, pentru a putea privi pana departe.

Alternativa pentru cina la inaltime o reprezinta masa la un restaurant plutitor, pe Sena. Ambele seri sunt la fel de elegante, cu preparate traditionale frantuzesti, cu muzica ambientala si peisaje incredibile. O cu vaporasul, care include cina, ajunge la aproximativ 75 euro de persoana.
Pentru Verona , principalele vizite se fac la Casa Julietei si Casa lui Romeo. Pregateste un biletel cu o declaratie de dragoste si arata-i-l inainte de a-l pune in cutia postala a Julietei, care exista acolo special pentru turisti. O alta varianta este sa-l ascunzi bine in crapaturile zidurilor, unde mai sunt atatea si atatea alte biletele de acest fel. Si pentru ca tot vorbim de statuia de bronz a eroinei, nu uita ca trebuie sa-i atingeti amandoi sanul drept, pentru a avea noroc in dragoste.

Vacanta intr-un parc de distractii

Lago di Garda, funparkO vacanta amuzanta, in care ai la dispozitie o multime de variante de petrecere a timpului liber este un sejur in este cel mai mare lac din Italia si reprezinta una dintre principalele zone turistice naturale.

Pe langa peisajul colorat de apa, munti si vegetatia bogata in lamai, magnolii si oleandrii, zona se bucura de diversitate in ceea ce priveste ofertele de cazare. Gasesti aici de la hoteluri si apartamente de lux la campinguri, astfel incat turisti de toate felurile vin cu prietenii sau familiile sa se recreeze si sa se distreze. Si chiar au unde sa se distreze, pentru ca exista tot felul de parcuri tematice: , Parco Zoo Safari, Movie Studios, Parco Giardino Sigurtà, Caneva World etc. 

Poti sa te dai intr-un impreuna cu prietena ta, pentru experiente adrenalitice. In parcul de distractii Gardaland aveti la dispozitie mai multe variante: Mammut, Sequoia Adventure, Fuga da Atlantide, Blue Tornado, Magic Mountain si altele. Gasesti detalii si preturi pe site-ul oficial.

Pentru o experienta mai soft, intrati in pielea unor personaje din Peter Pan in Caneva World si jucati cateva scene din poveste. Va trebui sa va demonstrati abilitatile actoricesti in fata unui regizor. Daca aveti stofa de detectivi, atunci alaturati-va echipei din zona Scary House si incercati sa dezlegati misterul casei. Mai multe detalii gasesti pe site-ul oficial

 

Wall Street in New York

New YorkDaca dispui de un buget serios, poti merge de martisor sa vezi New York-ul. 

Si pentru ca tot suntem in criza financiara, daca ajungi in New York cu persoana iubita, mergeti  pe Wall Street, cea mai importanta strada a Districtului Financiar. Numele strazii provine de la un gard de lemn, ridicat pe la jumatatea secolului al XVII-lea intre Hudson si East River, pentru a apara orasul de jafurile indienilor. Inainte ca zidul sa fi fost terminat, s-a inceput construirea unei strazi si i s-a dat numele de Wall Street.

Exista organizatii care organizeaza gratuit tururi in cateva dintre principalele zone de interes ale metropolei. Un astfel de tur este disponibil numai cu rezervare, dureaza cam o ora si jumatate si include vizite la U.S. Custom House, Trinity Church, Wall Street, the New York Stock Exchange si alte locuri reprezentative pentru cultura americana.

Un sejur de 8 zile in New York costa in jur de 1500 euro de persoana, in primavara si asigura transportul cu avionul, transferurile de la aeroport, cazarea cu mic dejun, insotitorul de grup si un tur de oras.

Vacanta intima in familie

trogirDaca mergi in vacanta cu familia, pentru relaxare si servicii complete alege Turcia. Statiunile de pe litoral dispun de hoteluri de 5 stele cu preturi accesibile la sejururile all inclusive. Pentru adulti exista numeroase posibilitati de la relaxare, de la celebrele hammamuri la piscina, masaj, sauna, sali de fitness sau cluburi de noapte. Cei mici au parcuri de distractie si animatori care asigura diverse activitati pentru copii. In Antalya, pretul unei camere duble la 5 stele cu all inclusive incepe de la 40 euro pe noapte.

In cazul in care iti doresti ceva mai intim, gandeste-te sa inchiriezi o vila sau un apartament. De exemplu, poti merge in oraselul istoric Trogir , din Croatia, situat pe coasta Adriatica. Trogir a fost declarat patrimoniul mondial UNESCO din 1997 si are o istorie de 2300 de ani. Puteti vizita impreuna palatele, bisericile si turnurile de pe insula, daca va plac obiectivele turistice de factura istorica si culturala.

Un sejur de o saptamana costa in jur de 300 euro de persoana si asigura transportul cu autocarul, cazarea fara masa, insotitorul si asistenta turistica.

Si pentru ca dispuneti de bucatarie sau chicineta, puteti sa pregatiti masa in familie, incercand una dintre retele locale. Se spune despre gastronomia din Trogir ca este bazata pe mancaruri usoare si care se pot prepara destul de simplu. Majoritatea felurilor contin peste, fructe de mare si legume. Aici gasesti cateva retete pe care le poti face si tu cu persoana iubita.

Participa la concursul de turism si castiga genti de calatorie Lamonza pentru vacanta ta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea