Vacante

#excursii optionale egipt #vara 2009 #egipt #elysse turism #kalibra #karpaten turism

Vacante in Egipt in vara 2009

Vacantele din Egipt in aceasta vara incep de la aproximativ 300 euro, pentru primele zile din iunie, insa pot depasi 1000 euro in perioada de varf. Pachetele rezervate si achitate din timp se vand in early booking cu discount-uri, valabile pana la sfarsitul lui aprilie.

Un sejur de o saptamana in Hurghada costa 359 euro, conform agentiei turism . Pachetul include biletul de avion, 7 nopti de cazare cu demipensiune intr-un hotel de 3 stele, transferul de la aeroport si asistenta turistica. Pentru all inclusive, un sejur de 7 nopti costa 597 euro in iulie-august, conform agentiei turism .

Cei care isi aleg o vacanta charter in Egipt pana pe 30 martie beneficiaza de o reducere de 3%, conform agentiei Kalibra. Pentru informatii despre statiunile egiptene Hurghada, Sharm el Sheikh si El Gouna , citeste articolul Oferte de vacanta in Egipt pentru toamna 2008.

Ce excursii optionale poti alege

Excursiile optionale sunt numeroase, iar cele mai mici preturi pornesc de la aproximativ 20 euro, pentru o excursie de o zi. Majoritatea acestor plimbari includ transportul, intrarile la obiectivele turistice din program, cel putin o masa (mic dejun, pranz sau cina), ghidul insotitor si alte servicii. De exemplu, un serviciu inclus in pachetul de excusie poate fi echipamentul de scufundari, daca mergi intr-un loc precum Insula Giftun, unde se poate practica acest sport.

Cairo. Cel mai cunoscut si mai important oras care merita vazut este Cairo. Excursia asigura vizite la Muzeul de Egiptologie, piramidele din giza si in alte locuri de interes, precum o fabrica de parfumuri sau un atelier de papirus. Cost – 71 euro.

Spectacol de Lumini si Sunete in Giza - video

egiptBeach Buggy. Beach buggy este o excusie care presupune plimbarea prin desert cu ATV-ul si vizitarea unui sat de beduini. Cost –  53 euro. Beduinii pot fi intalniti cam pe toata suprafata Egiptului, legati mai mult sau mai putin de viata moderna. In general, beduinii sunt impartiti in diverse triburi, fiecare cu obiceiurile sale, insa cele mai vechi traditii coboara in timp, depasind o mie de ani de istorie. Excursiile prin desert, intr-un sat de beduini, prilejuiesc intalnirea cu un stil de viata aparte, curios pentru omul modern care este invitat sa ia cina intr-una dintre cele doua incepari ale cortului, cea pentru musafiri. Astfel de sate sunt obisnuite cu vizitele turistilor si localnicii incearca sa-si vanda serviciile, pentru a mai face un ban: o plimbare pe camila, un manunchi de plante medicinale, o cina traditionala etc.

Luxor. In Luxor se viziteaza alte monumente istorice, precum Templul lui Karnak sau Valea Regilor. Cost – 72 euro. Luxorul este supranumit “oras al muzeelor in aer liber”, gratie monumentelor unice in lume, aflate aici. Potrivit datelor istorice, orasul a inceput sa atraga turistii inca de pe vremea vechilor greci. Pentru o vizita virtuala a Muzeului Luxor, mergi aici.

egiptTemplul Philae. O excursie propusa an de an de catre operatori este spectacolul de lumini si sunete de la Templul Philae. Datorita luminilor care scalda roca vulcanica de aici si a apelor din apropierea complexul, spectacolul atrage turisti de pretutindeni, pentru o experienta senzoriala. La imaginea dramatica contribuie povestea lui Isis si Osiris, care dezvaluie detaliile despre invierea Zeului Mortilor prin Ritualul Vietii. Cost – 40 euro. Aflat in Aswan, templul principal de aici a fost dedicat zeitei Isis. Nu se cunoaste exact data constructiei, dar a fost situata undeva in 300 i. Hr.

Abu Simbel. Abu Simbel este un sit arheologic din sudul Egiptului,  in care se afla doua temple intrate in patrimoniul mondial UNESCO. Cost – 65 euro. Statuile imense de pe fatada, imagini ale Faraonului Ramesses al II-lea, sunt unele dintre cele mai cunoscute simboluri ale Egiptului Antic. Fiecare statuie are o inaltime de peste 20 metri.

• Alte tari. Daca alegi o statiune de granita, puti opta pentru excursii de o zi in tarile vecine. Astfel, un sejur in Taba permite vizitarea Ierusalimului, cu principalele locuri de pelerinaj: Orasul Vechi, Drumul Crucii etc. Cost – 170 euro. Daca vrei sa vezi una dintre Cele 7 Noi Minuni ale Lumii, mergi in Petra. Cost – 183 euro. Detalii despre excursia in Petra gasesti aici. Pentru a face plaja in cea mai moderna statiune din Israel, trebuie sa ajungi in Eilat. Cost – 92 euro.

Egipt - video

Articole pe aceeasi tema:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea