Vacante

#paphos #choirokoitia #larnaca #manastiri #vestigii #marea mediterana #cipru #unesco

Vacante de exceptie marca UNESCO (X): Cipru

Ciprul a fost inclus pe listele UNESCO datorita bisericilor si manastirilor bizantine care s-au pastrat intacte pe teritoriul acestei insule. In plus, vestigiile arheologice ale locului in care s-a nascut insasi Afrodita, atrag mii de turisti in fiecare an.

Daca esti pasionat de vechile culturi si religii, UNESCO iti recomanda Troodos. Aceasta regiune este impanzita de urme ale Bizantului. Gasesti numeroase manastiri si biserici bizantine, decorate cu icoane absolut impresionante. Te vor uimi micile monumente crestine din satele asezate la poalele muntilor ciprioti.

De altfel , nici mai mult nici mai putin de zece biserici si manastiri au fost selectate de UNESCO drept constructii unice in lume care au o valoare istorica si religioasa exceptionala. Majoritatea locasurilor de cult sunt decorate cu fresce, vechi icoane bizantine sau mozaicuri care au fost pastrate intacte. Iti recomandam sa vizitezi Biserica Sfantul Ion Lampadistis deoarece aceasta este cea mai impresionanta dintre bisericile cipriote.

Nu vei avea probleme de cazare in Troodos deoarece vei gasi hoteluri in orice parte a orasului doresti. O camera de doua persoane intr-un hotel de patru stele costa aproximativ 100 de euro.

Ruine istorice si plaje exceptionale

O vacanta in Cipru are intotdeauna inclus orasul Paphos pe lista cu locuri de vizitat. De ce? Pentru ca insasi Afrodita s-a nascut in acest oras cipriot. Astfel, ai ocazia sa admiri ruinele templului in care zeita frumusetii ii amagea pe oameni. Acesta dateaza din indepartatul secol al XII-lea i. Hr. si merita vizitat macar o data in viata.

Ruinele constructiilor care au fost palatele, teatrele sau fortaretelor zeitei, fac din Paphos un loc cu o valoare arheologica exceptionala. In plus, conform UNESCO, Mozaicurile lui Nea Paphos sunt printre cele mai frumoase din lume.

Paphos este o statiune balneara asezata in partea vestica a insulei, in inima Ciprului traditional. Frumusetea locurilor muntoase, dar si plajele constituie un adevarat miraj pentru turisti. Astfel ca, hotelurile si pensiunile sunt numeroase. Pentru o camera la un hotel cotat cu patru stele platesti in jur de 60 de euro.

Rezervatia arheologica Choirokoitia este un alt loc cipriot remarcat de UNESCO. Ruinele aflate aici dateaza din neolitic si sunt unele dintre cele mai importane vestigii din partea estica a Marii Mediterane. De altfel, sapaturile arheologice de la Choirokoitia continua si in zilele noastre sa ofere informatii cruciale despre influenta civilizatiei asiatice asupra popoarelor mediteraneene.

Iti recomandam sa te cazezi in Larnaca, cel mai apropiat oras de Choirokoitia. Pentru o camera la un hotel de patru stele platesti in jur de 100 de euro.

Informatii despre alte locatii UNESCO din Europa gasesti aici

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea