Vacante

#grecia #bulgaria #halkidiki #nisipurile de aur #mamaia #baile tusnad #valea prahovei #sulina #vacante 1 mai

Vacante de 1 Mai cu mai putin de 100 euro

Vacantele de 1 Mai sunt mai putin variate ca divertisment si facilitati, insa preturile reprezinta principalul lor punct forte. Majoritatea pachetelor propuse de catre operatorii de turism costa intre 100 si 300 euro de persoana.

Daca de Craciun, Revelion si Ziua Indragostitilor ofertele erau personalizate cu cine speciale si alte servicii si facilitati, de 1 Mai oferta este mai putin bogata. Totusi, cine isi doreste sa plece undeva in weekendul 1-3 mai 2009, gaseste oferte atragatoare, cel putin ca pret, in tara si in strainatate.

Iti prezentam in continuare cateva variante pentru un sejur cu un buget mai mic de 100 euro.

1 Mai in strainatate

halkidiki . Aflata in partea de nord a Greciei, peninsula Halkidiki se bucura de un climat mediteranean bland, cu 300 de zile insorite pe an. Zilele calde incep sa se faca simtite inca din primavara, ajungand la 15 °C in aprilie si in jur de 20°C in mai. Media maxima de temperatura in Halkidiki, pentru luna mai, este de 24°C, iar minima, 12°C. Cea mai calduroasa luna este iulie.

Halkidiki portDaca mergi de 1 Mai in vacanta in Halkidiki, vei beneficia de preturile mici din extrasezon. Pe langa luna mai, aprilie si octombrie sunt considerate a fi perioade de extrasezon, cand vacantele costa mai putin, iar cheltuielile zilnice ale unui sejur sunt mai mici. In astfel de momente din an, sunt recomandate pachetele de vacanta care implica numai cazarea sau cazarea cu mic dejun. Poti opta chiar si pentru un apartament dotat cu bucatarie sau chicineta, pentru a-ti pregati singur masa. Mancarea si bautura nu te vor costa mult.

Daca ajungi in Grecia, fa-ti o bucurie si mergi sa iei masa in oras. Nu-ti vei face un moft costisitor, pentru ca preturile sunt chiar atractive. O masa cu un fel principal si bautura ajunge la 12 euro de persoana. Incearca o „ moussaka ” la o taverna din Halkidiki. Este preparata din vinete, carne de mile si sos bechamel . In ceea ce priveste bautura, pe langa traditionalul ouzo reprezentativ pentru intreaga Grecie, mai este vinul. Halkidiki este o zona renumita pentru productia de vin, in special in orasele Mendi si Skioni. 

Un pachet de 3 nopti in Halkidiki te costa 82 euro, in primele zile din mai. Oferta asigura cazare intr-un hotel de 4 stele, cu demipensiune, conform agentiei Travel Group.

Aquapolis, Nisipurile de AurNisipurile de Aur. Statiunea Nisipurile de Aur (Zlatni Pyasatsi) este una dintre cele mai mari din nordul Marii Negre. Se afla la o distanta de numai 18 km de Varna si se continua in sud cu statiunea Constantin si Elena. Nisipurile de Aur reprezinta o destinatie potrivita pentru familii, iubitorii de sport si pentru turistii care isi doresc sa se distreze in vacanta.

Exista, de asemenea, cateva puncte de atractie ale statiunii si in imprejurimi. In apropiere de Nisipuri se afla, intr-o zona deluroasa, Parcul Natural Zlatni Pyasatsi. Pe langa speciile protejate de aici, in parc exista una dintre cele mai bine conservate manastiri din Evul Mediu, Aladja Monastery. Chiliile si biserica au fost sapate in stanca, iar zidurile de piatra mai pastreaza cateva fresce de secol XIII si XIV, majoritatea aflate in capela. Din Varna si Nisipurile de Aur pleaca autobuze speciale, care fac legatura cu manastirea.

Si pentru a reveni la cele lumesti, turistii amatori de distractie pot inota la Aquapolis Golden Sands. In nord-vestul statiunii se afla aquapark-ul Nisipurilor de Aur, Aquapolis Golden Sands. A fost primul parc acvatic deschis in Bulgaria si este considerat printre primele de acest gen din Europa de Est. Pentru adulti exista o zona balneo, cu hidromasaj si jacuzzi. Cei mici dispun de piscine cu figurine uriase, de poveste.

Turistii care prefera viata de noapte pot merge in beach-bar-urile din statiune, in cluburi sau in salile de joc, pentru a-si incerca norocul. Pentru copii exista spectacole de marionete, terenuri de fotbal sau minigolf, centre de calarit cu ponei si diverse figurine si jocuri gonflabile.

Nisipurile de Aur, falezaUn minisejur de 3 nopti la Nisipurile de aur costa 87 euro de persoana. Pretul asigura cazarea intr-un hotel de 5 stele din statiune si micul dejun. Pentru un confort de 3 stele, platesti 72 euro. Oferta este valabila pentru all inclusive si acelasi numar de nopti, conform agentiei Elysse Turism.

1 Mai in Romania

Litoral si Delta. Daca iti doresti o minivacanta traditionala de 1 Mai, atunci probabil ca litoralul romanesc este destinatia ta. In Mamaia au loc principalele evenimente de 1 Mai si tot de aici incep sa se deschida printre primele unitati de servire publica, pentru noul sezon. O camera la un hotel de 3 stele costa 89 lei pe noapte, conform agentiei Escape Travel.

O alta varianta este Sulina. Din pricina naturii salbatice de aici, Sulina este recomandata pentru cei care-si doresc o vacanta linistita, in aer liber, unde pot admira flora si fauna dar unde trebuie respectate si cateva reguli de siguranta (echipament de navigatie, produse impotriva tantarilor etc). Poti face plimbari cu barca sau caiacul, pentru a vizita principalele obiective turistice din zona, cum este Padurea letea si pentru a te bucura de panorama apusului in Delta.

Daca alegi sa-ti petreci minivacanta de 1 Mai in Sulina, gusta din numeroasele retete de peste: somn prajit, chefal la tava, salau rasol, saramura, stiuca umpluta, incre, crap la cuptor, ciorba de peste, salau cu maioneza, bors de peste, plachie de peste etc. Nisipul fin de pe plaja din Sulina si lipsa aglomeratiei sunt doua atuuri majore ale zonei.

Delta Dunarii lebedeTransportul cu vaporasul intre Tulcea si Sulina este asigurat de doua curse, una rapida si cealalta mai lenta, aceasta din urma fiind cunoscuta si sub numele de „Pasagerul”.  Un bilet costa 24 lei de persoana (pret intreg). Mai multe detalii despre orar si preturi pentru transportul din Delta gasesti aici. O minivacanta in Sulina, cu 2 nopti de cazare si pensiune completa, costa 150 lei de persoana, conform agentiei Queen Travel.

Valea Prahovei. In Busteni, o camera la un hotel de 3 stele ajunge la 88 lei pe noapte, conform agentiei Infinity Travel. Cei care aleg Predealul, gasesc sejururi la 90 euro de persoana, la hotelurile din aceeasi categorie. Pretul asigura 3 nopti de cazare cu mic dejun, potrivit agentiei Alltur.

Balneo. Exista oferte de 1 Mai si in statiunile balneo. La Baile Tusnad se fac diverse cure si tratamente cu ape minerale. Printre serviciile statiunii sunt baile carbogazoase calde, electroterapia, fizioterapia si gimnastica medicala. Turistilor care doresc sa incerce cateva dintre preparatele culinare locale li se recomanda specialitatile de origine maghiara, papricasul, gulasul si celebrul cozonac in spirala, kurtocscolacs.

Un minisejur de 3 nopti costa 80 euro de persoana, conform agentiei All Turism. Pachetul asigura cazarea cu mic dejun intr-un hotel de 3 stele si o cina de 1 Mai.

Daca vrei sa trimiti o felicitare de 1 Mai persoanelor dragi, mergi aici.

Participa la concursul de turism si castiga genti de calatorie Lamonza pentru vacanta ta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea