Vacante

#vacanta #halloween #castelul bran #castelul iulia hasdeu #padurea baciului #cluj #fantome #ozn

Vacante care iti dau fiori

Cel mai potrivit moment pentru o vacanta care iti da fiori este Halloween-ul (se sarbatoreste la sfarsitul lui octombrie, pe data de 31). Chiar daca este o sarbatoare imprumutata, ar fi ideal sa nu ratezi ocazia si sa vizitezi cateva locuri din Romania unde se spune ca bantuie fantomele sau se plimba spiridusii.

Dintre locatiile din Romania care au generat legende inspaimantatoare sau stranii, castelul iulia hasdeu este de departe cel mai interesant. Il gasesti la Campina la aproximativ 100 km departare de Bucuresti.

Istoria acestui castel este trista, acesta fiind, poate, si motivul din cauza caruia isi datoreaza faima de castel bantuit. B.P. Hasdeu a construit acest Templu al Spiritului dupa cum a mai fost denumit, in memoria fiicei sale Iulia. Iulia avea o inteligenta sclipitoare, iar la varsta la care alte fete se joaca cu papusile, fiica lui Hasdeu deja isi terminase liceul. Disparitia ei prematura a insemnat si startul unei perioada cel putin ciudate in viata tatalui sau in jurul caruia s-au tesut multe legende. Acesta a construit un castel cu arhitectura foarte neobisnuita in care si-a petrecut ultimii ani din viata realizand sedinte de spiritism din disperarea de a ramane in contact cu Iulia.

Cei care l-au vizitat spun ca aceasta constructie este speciala prin arhitectura sa. Chiar I.L. Caragiale face o descriere a castelului unde a fost musafirul lui Hasdeu: "Templul este orientat catre rasarit, baza avand forma unei cruci, iar axa principala cazand perpendicular pe meridian. Are doua corpuri cu cate un etaj si un donjon central, sugerand prin aceasta conceptul trinitatii. Pe usa masiva de la intrare, fixata pe un ax de fier, era incrustat blazonul familiei Hasdeu, Pro fide et patria, si dictonul lui Galilei, E pur si muove. In interior, sub domul inalt al donjonului central, in mijlocul salii circulare, se afla un stalp de marmura trandafirie, de care se rezemau doua scari de fier urcand spre braul donjonului, unde era o galerie metalica.

La nivelul galeriei, deasupra stalpului de sustinere a scarilor, se afla un podium purtand statuia lui Iisus, din lemn colorat, executata de sculptorul Casciani din Paris. Domul era luminat de trei usi cu vitralii. In spatele lui Iisus, sub o fereastra rotunda, era bustul Iuliei, acoperit de un val alb, subtire. La baza stalpului de marmura se afla fotografia Iuliei din ziua inmormantarii. Corpurile laterale ale castelului aveau cate doua saloane, unul mai mare, altul mai mic. Intr-unul era asezat pianul Iuliei, despre care se spune ca ar fi cantat singur".

iulia hasdeuCastelul a fost restaurant de mai multe ori, astfel ca s-au pierdut numeroase documente valoroase sau simboluri de pe peretii sai atat de misteriosi. Totusi, iti recomand sa mergi sa vezi cu ochii tai aceasta constructie stranie si, mai ales, camera de spiritism a marelui om de cultura, precum si expozitia de documente sau negativele de film pe care sunt surpinse sufletele contactate de B.P. Hasdeu.  

Castelul-muzeu este deschis de marti pana duminica de la orele 9 pana la 17 si il gasesti in Campina pe Bd. Carol I nr. 199.

padurea baciului din Cluj-Napoca

Surprinzator sau nu, Clujul se afla pe harta destinatiilor marca Halloween. Mai exact Padurea Baicului aflata in apropierea Cluj-Napocai. Discovery Channel a realizat un documentar despre fenomenele paranormale care se petrec in aceasta padure: de la aparitia de nave cosmice si extraterestri pana la fenomene ciudate care i-au inspaimantat de moarte pe vizitatorii ei.

Unii localnici sustin ca aici vin OZN-urile sau ca padurea are efect neasteptat asupra starii lor. Au fost anuntate cazuri de arsuri, dureri de cap, anxietate si stari de voma, toate acestea aparute din senin.
Exista localnici dezamagiti care nu au vazut nimic si care spun ca toate aceste fenomene sunt inchipuiri. 

Specialistii spun ca in padure au loc anomalii magnetice, perturbatii electromagnetice, emisii de microunde, precum si emisii anormale in spectrul infrarosu.

Ca tot vine Halloweenul, poate ar merita sa mergi sa vezi cu ochii tai Padurea Baicului. Ia-ti si dovleceii cu lumanari cu tine si creeaza tu insuti un decor inspaimantator daca iti place genul asta de aventura.

Castelul Bran bran

Fabricat sau nu de Bram Stoker, Castelul lui Dracula ramane polul spaimei in Romania. Revista Forbes l-a declarat acum cativa ani ca fiind unul dintre cele mai sinistre locuri din lume. In general, turistii straini raman dezamagiti pentru ca faimosul conte nu se arata la fata. Tu insa cunosti adevarata istorie a castelului, astfel ai sansa de a te refugia in legenda. 

Iti recomand sa participi la o petrecere de Halloween organizata in Castelul Bran. Vei ramane surprins si, poate, inspaimantat sa te plimbi in noaptea de Halloween pe culoarele inguste ale castelului si sa urci scarile circulare. Arhitectura gotica a Branului face din acesta un loc si mai misterios in care merita se mergi pentru o sperietura pe cinste.

 

Padurea Baicului



Participa la concursul de turism si castiga premiile noastre, utile pentru vacanta. Trebuie doar sa fii abonat acasa.ro si sa raspunzi la o intrebare.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea