Vacante

#san gimignano #italia #oras medieval #toscana

Vacanta toscana in San Gimignano

In plin sezon turistic , calatorii prin Italia fac scurte popasuri in San Gimignano . Orasul nu duce de vizitatori, in special vara. Orice turist care merge sa vada Toscana incearca sa-si petreaca cel putin o zi intr-unul dintre cele mai frumoase orase din aceasta parte a Italiei.

este un fortificat din provincia Siena, din partea central-nordica a Italiei. San Gimignano se bucura de o amplasare deosebita, care, impreuna cu bogatiile arhitectonice si culturale, bucataria locala, productia de vin alb si lunga sa istorie, fac din aceasta destinatie una deosebit de atractiva pentru turistul calator prin Toscana.
 

San Gimignano, o destinatie culturala
 

San Gimignano este cunoscut ca o destinatie culturala si artistica deosebita. Majoritatea turistilor care viziteaza orase mai importante, precum Sienna sau Florenta, fac o excursie de o zi in San Gimignano, pentru a putea admira arhitectura veche. Cu toate acestea, se poate ramane aici chiar si cateva zile, deoarece ai ce sa vizitezi.

Poti merge la Palazzo Comunale, unde vizitatorii gasesc fresce si creatii de secol XIII si XVII. Din Palatul Comunal poate fi vizitat cel mai inalt turn al orasului, Torre Grossa pentru o panorama asupra San Gimignano.

Sursa foto: Radu DiaconuIn Archeologico sunt exponate etrusce, romane si medievale gasite in oras si in zonele inconjuratoare. Un obiectiv turistic inedit este muzeul farnaciei, Spezieria dello Spedale di Santa Fina, unde vizitatorii se familiarizeaza cu tehnici medicale antice. Tot aici se afla expuse obiecte vechi din ceramica si sticla.

Museo d’Arte Sacra gazduieste obiecte apartinand Domului din San Gimignano, precum si bisericilor din regiune. Exponatele dateaza din secolul al XII-lea pana in secolul al XIX-lea. Vizitatorii pot gasi aici ornamente de teracota, , sculpturi, picturi etc.

In San Gimignano exista insa si un muzeu de arta moderna: Modern and Contemporary Art Gallery Raffaele De Grada. Aici este gazduita o colectie de arta moderna si contemporana si tot aici au loc diverse evenimente artistice.

Desi este un oras mic, exista multe locuri si monumente in San Gimignano care merita o vizita. Pe Via San Gimignano turistii gasesc edificii realizate de secol XIII si XIV. Tot aici se afla Torre Cugnanesi si palazzo Pratellesi.

Se spune despre Piazza del Duomo ca ar fi una dintre cele mai frumoase piete mici ale Italiei. Aici se gasesc multe dintre principalele monumente ale orasului: palatele del Podesta si Popolo, Catedrala, turnurile medievale (Rognosa, Chigi, Grossa, Salvucci) si alte astfel de monumente.

 

Gastronomie locala in San Gimignano
 

Sursa foto: Radu DiaconuPe langa celebrele sale turnuri, San Gimignano si-a castigat faima si prin productia de vin. Vernaccia di San Gimignano este unul dintre cele mai cunoscute vinuri albe produse in Italia, datorita buchetului sau, dar si a originilor sale vechi. pe langa vin, un alt ingredient local este uleiul de masline produs in San Gimignano.

In restaurante si terase, turistii pot gusta din preparatele locale, pe baza de ciuperci si trufe. Alte preparate au la baza bucataria din regiunea Sienna. Poti gusta din deserturile traditionale precum pinolata, o tarta cu seminte de pin.
 

Unde stai in San Gimignano
 

Majoritatea ofertelor de cazare sunt simple. Poti sta la o ferma, poti inchiria un apartament sau gasesti camere de tip bed&breakfast. Hotelurile sunt si ele modeste, ca pentru un oras mic. Insa, daca vrei sa stai chiar in centru, in varf de sezon preturile depasesc 100 euro pe noapte. Intr-un apartament de 2 persoane, insa, poti plati numai 25 euro.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea