Vacante

#kemer #turcia #tekirova #belbidi #goynuk

Vacanta pe litoralul turcesc: Kemer

Pana prin anii 1916 – 1917, Kemerul era numit Eski Koy (vechiul sat). Astazi, Kemer este cunoscut ca una dintre cele mai frumoase destinatii estivale de pe coasta turceasca.

Statiunea Kemer se afla la 35 km de Antalya, in provincia cu acelasi nume, pe coasta mediteraneana a Turciei. Muntii stancosi, acoperiti de paduri de pin, apele limpezi ale marii, parcurile intinse de-a lungul litoralului si numeroasele hoteluri ingrijite sunt doar cateva atractii ale regiunii. 

Gratie climei mediteraneene, sezonul estival se intinde din aprilie pana la sfarsitul lui octombrie. Kemerul are 300 de zile insorite pe an, ceea ce-l face ideal pentru orice tip de vacanta: familie, luna de miere, aventura, shopping etc. Vara este destul de cald, temperaturile ajungand putin peste 40 °C in iulie si august. Nivelul de umiditate este ridicat.

Pini, munte, golfuri si plaje cu ape clare

Orasul detine hoteluri pentru toate buzunarele, inclusiv hoteluri de lux, restaurante, baruri si cluburi. Majoritatea plajelor sunt stancoase. In portul orasului si in parcul Yoruk gasesti doua dintre putinele plaje nisipoase. Hotelurile din regiune au uneori platforme cu nisip, alaturi de plajele cu prundis.

Unul dintre parcurile de distractie este Moonlight. Acesta detine una dintre plajele nisipoase ale Kemerului, cotata Blue Flag . Plaja este foarte buna pentru practicarea diverselor sporturi, de la jetskiing la windsurf. Piscinile sunt atat pentru adulti, cat si pentru copii. Acestia diKemer, portn urma se pot distra intr-un miniclub unde exista personal calificat, care le ofera diverse programe si activitati celor mici, permitand parintilor sa se relaxeze singuri. Poti merge la spectacole in amfiteatru sau delfinariu (Moonlight Park Dolphinarium).

Yoruk Park (Yoruk Parki) este un alt parc de distractii din orasul Kemer, a carei tematica o reprezinta cultura nomada. Vizitatorii pot gusta aici din specialitatile turcesti si pot sa se distreze impreuna cu actori costumati in nomazi. Detalii gasesti pe site-ul oficial.

In afara orasului exista ruinele Phaselis&Olympos, care dateaza din secolul VI i. Hr. Poti vedea aici un amfiteatru, bai, piete publice si alte ruine ale unor vechi structuri. Zonele cele mai populare de pe coasta sunt Belbidi, Goynuk, Kirish si Tekirova.

Goynuk este una dintre zonele specializate in hoteluri de 4 si 5 stele. Zona este deosebit de bine dezvoltata din punct de vedere turistic, avand numeroase restaurante, baruri si discoteci. Privelistea asupra Muntilor Taurus este impresionanta. Din Goynuk se organizeaza jeep safari la canionul aflat la 5 km de localitate. Se fac trasee prin padurea de pini, cu durata de aproximativ 3 ore. 

In Belbidi sunt hoteluri de nivel mediu, cu infrastructuri foarte bine puse la punct, multe dintre eKemer, vilale aflandu-se langa mare. Poti face o calatorie de-a lungul coastei, din Belbidi in Tekirova. Drumul are o frumusete deosebita, cu plaje linistite si golfulete de marimi diferite. Tekirova se afla la 3 km de Kemer si plajele sale sunt considerate unele dintre cele mai frumoase  de pe aceasta coasta. 

Din Kemer se organizeaza excursii optionale in Pamukkale , la baile de calcar si celebrul oras antic Hierapolis . O zi deosebit de frumoasa o poti petrece in Aspendos si Side, unde ruinele romane se combina cu peisajul marin si terasele din bazar. Pentru o plimbare pe apa, poti opta pentru o croaziera cu Goynukiahtul, in insule. Amatorii de sporturi marine pot face scufundari si rafting in Kemer, iar pentru cei care vor relaxare, hammamurile de aici (Turkish Bath) reprezinta o experienta cu totul deosebita.

Unde stai in Kemer

Resorturile din Kemer ofera turistilor toate serviciile de care pot avea nevoie, fiind construite pe teritorii vaste, cu numeroase facilitati si modalitati de distractie. Majoritatea hotelurilor ofera sejururi cu variante de all inclusive.

In Kemer sunt unele dintre hoteluri -club de pe litoralul turcesc. Poti alege, de exemplu, Club Corinthia Tekirova sau Amara Club Marine. Arhitectura deosebita a resortului si gradinile luxuriante sunt doar doua dintre primele atractii pe care le vezi odata ajuns aici.

Preturile pornesc de la 350 euro de sejur si pot depasi 2000 euro, in functie de perioada si de numarul de stele al hotelului. Un sejur cuprinde biletul de avion, cazarea all inclusive, transferul de la aeroport si asistenta turistica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea