Vacante

#grecia #insule

Vacanta pe insulele Greciei

Pentru cine doreste o vacanta pe litoral strain, la preturi ieftine, in luna septembrie ofertele sunt extrem de atragatoare pe insulele grecesti.

Grecia se afla in sud-estul Europei si este inconjurata de Bulgaria, Macedonia, Albania si Turcia. Acest atribut faciliteaza trecerile dintr-o tara in alta, pentru cei care doresc sa vada cat mai multe locuri noi.

Structura complexa a transportului

In Grecia poti ajunge cam pe toate caile : pe apa, pe uscat si prin aer. Pe apa cu mijloacele de transport existente pe marile inconjuratoare, Marea Egee, Mediterana si Ionica. Daca mergeti cu masina mica, aveti posibilitatea sa vedeti Turcia si Bulgaria, insa pentru trecerea de pe o insula pe alta, tot ambarcatiunile raman de baza. In privinta zborului, aeroportul principal al Greciei se afla la Atena.

Un bilet dus-intors cu avionul este mai putin de 100 de euro. Si ca tot veni vorba, e bine de stiut ca euro este noua moneda oficiala. Daca te gandesti la un sejur intreg, agentiile propun oferte de 7 - 9 zile pe insulele grecesti, in luna septembrie, cu preturi care se invart in jurul sumei de 200 de euro. In acest caz, transportul de face de obicei cu charterul sau cu autocarul.

De ce sa mergem in Grecia

Pentru ca este o tara extrem de frumoasa, cu forme de relief diferite, unde avem ce vedea. De la munte la mare, se intalnesc plaje amenajate si salbatice, ascunse privirii, orase si monumente vechi, golfuri si peninsule. Intreaga tara este formata dintr-un fragment de continent, caruia i se alatura 3 mii de insule, formand cam o cincime din teritoriu.

Pe litoralul grecesc turistii se bucura de nisipul fin si apele turcoaze ale marii, lenevind la soare. Serviciile sunt de calitate, turismul fiiind extrem de dezvoltat. In plus, aici se pot practica sporturi subacvatice, se fac croaziere, se pescuieste si se gusta delicatesele bucatariei grecesti. Seara, dupa o zi de plaja si de plimbari prin insule, poti sa alegi intre sutele de cluburi, restaurante, discoteci, cafenele si terase.

Aici rasuna muzica traditionala si oricine poate invata cativa pasi de dans Sirtaki, care este dealtfel si cel mai cunoscut dans grecesc din lume. Daca vrei sa gusti ceva bun, trebuie neaparat incercata bautura lor specifica, Ouzo, facuta din struguri presati, pomusoare si diverse plante. Grecia se poate lauda cu monumente pre-clasice, romane si bizantine, cu muzee de cultura antica.

Unul dintre cele mai vechi orase ale lumii si in acelasi tip capitala a Greciei este Atena. Luandu-si denumirea de la zeita romana Atena, orasul cuprinde zone de cultura straveche, muzee de arta, monumente istorice, expozitii, dar si statiuni moderne si facilitati de ultima ora. Orice turist trebuie sa vada Acropolele din Atena, cu ruinele templelor mai importante, Panteonul si Templul Olimp, unde legenda spune ca traiau in vremuri imemorabile zeii. Cele mai vizitate insule sunt Halkidiki , Thassos , santorini , Corfu si Creta .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea