Vacante

#grecia #zakynthos #insula

Vacanta pe insula Zakynthos

Una dintre cele mai mari insule ionice, Zakynthos si-a castigat renumele gratiei frumuserilor naturale deosebite: Pesterile Albastre, testoasele Caretta, spectaculoasa plaja Navagio, campii fertile, faleze ametitoare si sate pitoresti.

Ce poti vedea in Zakynthos

Una dintre cele mai simple modalitati de a vedea intr-o singura zi mai multe obiective turistice este sa optezi pentru un tur al insulei. Acesta include vizite in capitala insulei, avand acelasi nume, vizita la Biserica Sf. Dionysos, ruinele palatului venetian din apropierea orasului, manastirea Anaphonitria, celebra plaja Navagio, Agios Nikolaos si Pesterile Albastre.

Cand ajungi in capitala, nu rata Muzeul Bizantin (The Byzantine Museum of Zakynthos) aflat in Solomou Square. Muzeul detine piese de sculptura si icoane, precum si colectii de literatura religioasa din epoca bizantina pana in secolul al XIX-lea. In Piata Solomou mai exista si alte edificii importante, de la biserica Sf. Nikolaos la Centrul Cultural din Zakynthos.

Cea mai cunoscuta plaja de pe insula este Navagio sau Shipwreck, avand nisip vulcanic si ape de culoarea turcoazului. Navagio se afla in estul Zakynthos-ului, in apropierea satului Anafotiria. Din cauza reliefului stancos, se poate ajunge pe aceasta plaja numai pe calea apei.

Parcul acvatic din Zakynthos se afla in partea sud-estica a insulei, in satul Sarakinado. Este o destinatie buna pentru familiile cu copii, pentru o zi de distractie. Intrarea costa 18 euro pentru adulti si in jur de 14 pentru copii, pret in care sunt incluse umbrelele si sezlongurile de la piscine. Mancarea din complex nu este insa grozava si are preturi destul de piperate.

Mancare si bautura in Zakynthos

Gastronomia de pe insula are la baza meniuri cu preparate din fructe de mare. Le poti incerca la restaurantele si tavernele de aici. O masa pentru o persoana, cu un fel principal, ajunge la aproximativ 15 euro. Pentru o sticla de apa de 1 litru platesti intre 1 si 2 euro. Printre cele mai generoase portii le gasesti la taverne, unde alaturi de felul principal primesti garnitura si salata.

Zakynthos, HafenPentru aceasta din urma, se plateste in jur de 5 – 6 euro. Daca vrei sa incerci aperitivele reci grecesti, scoti din buzunar 4 euro pentru preparate precum tzatziki sau salata de icre. Deserturile costa intre 3 si 4 euro.

Daca mananci la restaurantele hotelurilor scumpe, preturile sunt mai mari, in special la bautura. Poti gasi insa aceleasi produse in supermarketuri.

Oferte de vacanta in insula Zakynthos

Insula nu este genul de destinatie renumita pentru resorturile de lux, desi acestea exista. Oferta de cazare este destul de diversificata, deoarece poti inchiria o casuta, un studio, o vila sau un apartament. Gasesti in plus hoteluri de la 3 la 5 stele si resorturi de lux. Pentru o experienta tipic locala, poti sta intr-o casa traditionala. 

O saptamana de cazare, cu transportul inclus, te costa in jur de 500 euro. In aceasta suma sunt asigurate biletul de avion, 7 nopti de cazare cu mic dejun intr-un hotel de 3 stele si transferul de la aeroport.

Este bine sa stii

Clima. Zakynthos este cunoscuta ca una dintre cele mai insorite insule ale Greciei.  Clima este mediteraneana, cu veri calduroase si ierni blande. Media maxima de temperatura in perioada verii ajunge la 32°C.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea