Vacante

#orase europene #vacanta #ciclism #bicicleta #turisti biciclisti

Vacanta pe doua roti: 4 orase europene pentru biciclisti

Vacanta de vara este asociata de obicei cu sejurul la mare sau la munte, insa exista si alte modalitati de petrecere a concediului. De exemplu, daca esti amator de ciclism, ai ocazia sa petreci o vacanta de vis pe doua roti in cateva orase europene superbe.

1. Amsterdam, Olanda

Pentru biciclisti, Amsterdamul este unul dintre cele mai prietenoase orase europene. Fie ca ajungi aici cu avionul, fie ca ajungi cu masina personala, ai posibilitatea sa inchiriezi biciclete cu care te poti plimba oriunde vrei.

Ajungi mai repede la principalele obiective turistice, economisesti bani intrucat nu ai nevoie de combustibil si protejezi mediul. In Amsterdam, bicicleta este venerata, altfel nu se explica de ce sunt mai multe vehicule cu 2 roti decat locuitori. Statisticile arata ca in Amsterdam sunt aproximativ 900.000 de biciclete, in timp ce numarul de locuitori depasteste cu putin 800.000.

La asemenea cifre, este de la sine inteles ca Amsterdamul dispune de o infrastructura bine pusa la punct pentru biciclisti.



Sursa foto: chowtimes.com

2. Londra, Anglia

Traficul infernal din Londra a determinat autoritatile britanice sa ia masuri serioase. Asa s-au nascut autostrazile pentru biciclisti, adica piste ultramoderne care permit deplasarea rapida prin oras. Proiectul de contruire a unor autostrazi suspendate pentru biciclisti se numeste SkyCycle, iar autoritatile se asteapta sa atraga un numar impresionant de turisti.



Sursa foto: eastlondonlines.co.uk

3. Copenhaga, Danemarca

Daca ajungi in Copenhaga, trebuie neaparat sa inchiriezi o bicicleta si sa te plimbi pe strazile pitoresti ale orasului. Zilnic, 40% dintre locuitorii Copenhagai parcurg un total de 1,5 milioane de km, iar printre ei te poti strecura si tu. Infrastructura prietenoasa pentru biciclisti te va ajuta sa ai parte de o vacanta de vara sanatoasa.



Sursa foto: i-sustain.com

4. Lyon, Franta

Si francezii apreciaza calatoriile cu bicicleta, iar Lyon este considerat un mic paradis al iubitorilor de ciclism. Linistit si pitoresc, Lyonul isi intampina turistii cu 300 de centre de inchiriere a bicicletelor.



Sursa foto: community.dur.ac.uk

Roma (Italia), Berlin (Germania), Basel (Elvetia), Paris (Franta) si Barcelona (Spania) sunt alte orase europene in care poti avea parte de o vacanta reusita, daca esti amator de ciclism.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea