Vacante

#bad hofgastein #statiune #statiune montana #statiune de schi #austria #partii schi #partii #izvoare termale #wellness

Vacanta la schi si spa, Bad Hofgastein

Bad Hofgastein face parte dintre primele trei centre importante de schi aflate in Valea Gastein si este cunoscut ca cel mai modern dintre acestea. Impreuna cu celelalte doua, statiunile Badgastein si Dorfgastein, Bad Hofgastein se inscrie in zona de schi cunoscuta sub numele de Gasteinertal. Aceasta, la randul ei, este inclusa intr-un domeniu mai mare dedicat schiatului, Ski Amade, unul dintre cele mai mari de acest tip din Europa.

Bad Hofgastein este situata la o altitudine de aproximativ 850 metri deasupra nivelului marii. Statiunea montana dispune de numeroase partii pentru schi si instalatii de transport pe cablu. Zona dedicata schiorilor este ideala pentru cei avansati si de nivel mediu si destul de buna pentru incepatori. Sezonul de schi se deschide in decembrie si dureaza pana in aprilie. Exista, de asemenea, scoli cu instructori de schi.

Servicii wellness ultramoderne

Statiunea montana este o destinatie potrivita pentru vacante atat iarna cat si vara. Bad Hofgastein este apreciata gratie florei alpine, lacurilor de munte si izvoarelor termale alpine, care ofera numeroase posibilitati balneoclimaterice.

Acestea din urma reprezinta principalul atribut al statiunii, pe langa atractivitatea schiatului. Turistii care doresc sa se relaxeze si sa vina aici la tratament dispun de un centru de sanatate ultramodern, cu piscine cu apa termala , saune, solarii si alte servicii si facilitati de tip wellness.

Ce poti face in Bad Hofgastein, pe langa schi

Centrul orasului este inconjurat de o zona pietonala cu hoteluri, magazine, restaurante etc. In timpul liber, se pot practica diverse sporturi, de la tenis, echitatie si minigolf la patinaj si snowboarding. Amatorii de distractii nocturne au posibilitatea sa mearga in cluburile de noapte din statiune si in cazino.

Iubitorii de arhitectura pot vizita Church of Our Lady, un monument religios construit la finalul secolului al XV-lea, inceputul secolului al XVI-lea. Altarul in stil baroc se distinge prin capodopere de pictura si sculptura.

Alte excursii se fac la o ferma si o fabrica de bere ecologice. Castelul Weitmoserschlassl este o alta atractie turistica locala. Astazi dispune de camere de inchiriat si de un restaurant care atrage vizitatorii.

Este bine sa stii

Cum ajungi. Poti ajunge in statiune cu trenul, pana in gara Bad Hofgastein. Daca mergi cu avionul, ai de ales intre aeroportul din Salzburg sau cel din Munchen.

Oferte de vacanta . Statiunea Bad Hofgastein are atat hoteluri de lux, cat si hoteluri de 3 stele si pensiuni potrivite pentru un buget mai redus. La un hotel de 3 stele, pretul unei camere duble este de aproximativ 50 euro pe noapte (cazare cu demipensiune).

Cei care doresc sa plece in vacanta impreuna cu animalele de companie vor gasi oferte de cazare potrivite, in statiune. Pentru acestea, se plateste o taxa de aproximativ 4 euro pe zi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea