Vacante

#piata de craciun #viena #austria

Vacanta la pietele de Craciun din Viena

Viena isi deschide numeroasele si atractivele piete de Craciun de la mijlocul lunii noiembrie. De la cele mai mari la cele ceva mai modeste, in jur de 20 de piete apar peste tot prin Viena. Nu degeaba Viena isi primeste numerosii vizitatori in preajma sarbatorilor de iarna, atrasi de pietele de Craciun si de festivitatile care au loc aici. Traditia acestor piete din Austria este lunga, intorcandu-se mult in timp, pana in 1294.

In noiembrie si decembrie, turistii au ocazia sa viziteze muzeele Vienei, sa admire arhitectura orasului si sa ia parte la evenimentele care se desfasoara aici in perioada sarbatorilor.

Pe langa pietele de Craciun, in oras au loc concerte, se expun scene ale nativitatii, se instaleaza carusele, se organizeaza workshop-uri, si se impodobeste totul pentru ca lumea sa intre cat mai rapid in atmosfera de sarbatoare. La Castelul Schonbrunn au loc concerte de Craciun zilnic, incepand cu orele 18:00.
 

Piete de craciun in viena
 

Pietele de Craciun din Viena se deschid anul acesta incepand cu 13 noiembrie.  Una dintre ele este cea de la Rathauspark, in fata primariei. Piata insumeaza in jur de 150 de cabanute, unde vizitatorii gasesc fructe confiate, punch aromat, cartofi copti, castane prajite, jucarii din lemn, turta dulce, decoratiuni de Craciun etc. Piata va fi deschisa pana pe 24 decembrie.

O alta piata de craciun este Christmas Village Belvedere Palace, din fata palatului in stil baroc. Vizitatorii gasesc aici preparate culinare traditionale, produse lucrate manual etc. Piata functioneaza intre 19 noiembrie si 23 decembrie 2010.

Iubitorii de poezie pot asista la lecturile zilnice care vor avea loc in targul de Craciun Divina Art Christmas Market din Karlsplatz. De asemenea, sunt organizate aici focuri de artificii, iar expozantii vin cu produse unicat, pentru adulti si copii. Ca si piata din fata Palatului Belvedere, aceasta functioneaza intre 10 noiembrie si 23 decembrie 2010.

Iubitorii de arhitectura pot vizita districtul Spittelberg, cu strazi inguste, cu cladiri din perioada Biedermeier. Doamnele gasesc aici bijuterii din argint , ceramica, piese de arta, insa si Imbracaminte calduroasa. Christkindlmarkt Spittelberg se deschide pe 16 noiembrie si isi inchide portile pe 23 decembrie.

Insa unul dintre cele mai vizitate targuri de Craciun este Christmas Market Schonbrunn Palace, din fata palatului Schonbrunn. Piata este o adevarata atractie pentru copii care gasesc aici numeroase sortimente de dulciuri. Piata functioneaza de pe 20 noiembrie pana pe 26 decembrie.
 

Cat te costa o vacanta la piata de Craciun din Viena
 

Daca vrei sa vezi Viena in preajma sarbatorilor de iarna, grabeste-te sa gasesti o oferta de cazare si transport. Poti cauta pe site-urile de booking daca mergi pe cont propriu. Daca pleci din agentie, te costa in jur de 300 euro de persoana o minivacanta de 5 zile. Un astfel de pachet asigura in general cazarea cu mic dejun si 1 cina, 1 tur de oras, bilet la un concert de Craciun la Palatul Imperial Hofburg si o vizita la Palatul Schonbrunn.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea