Vacante

#costinesti #statiune #litoral romanesc

Vacanta la mare la Costinesti, statiunea tineretului pe litoralul Marii Negre

O vacanta la Costinesti inseamna nu doar petreceri in cele mai cunoscute discoteci de pe litoral, ci si posibilitatea de a inota aproape de epava navei grecesti Evangelia care a esuat in nisipurile de aici in urma cu cateva zeci de ani. Desi o localitate mica, Costinestiul iti ofera si posibilitatea de a face plaja pe nisipul fin si vecinatatea altor statiuni de pe litoralul Marii Negre .

Costinesti este o localitate mica situata la aproximativ 29 de kilometri de Constanta, care s-a transformat in statiune dupa ce in anii ’60 era un sat de pescari. Din localitate face parte si satul Schitu, care ramane si in aceste zile o destinatie potrivita pentru cei care vor o vacanta linistita.
 

Ce sa vezi la mare la Costinesti
 

Statiunea care era in anii comunismului destinatia preferata de tineri pe litoral, a pastrat si astazi atractia turistilor tineri. Acest lucru se datoreaza mai ales vietii de noapte pe care o poti intalni in statiune: discotecile Ring si Tineretului sunt pline in perioada verii, si datorita concertelor pe care le gazduiesc in fiecare seara, iar pe plaja sunt organizate petreceri in aer liber.

In statiune mai poti gasi si un lac, care este inconjurat de casute, ce ii incanta pe turistii care vin aici in vizita. In plus, un alt punct important pe harta Costinestiului este epava unei foste nave grecesti, Evangelia, care a fost dintotdeauna una dintre atractiile Costinestiului.

O alta imagine reprezentativa a Costinestiului este obeliscul care a fost refacut in urma cu cativa ani si ramane unul dintre obiectivele turistice ale orasului. Iar daca vrei sa te bucuri de mai multe alte astfel de locuri, porneste sa cauti principalele atractii turistice de pe litoral, cele mai multe dintre acestea aflandu-se in Constanta.
 

La plaja, distractii nocturne si plimbari in vacanta la Costinesti
 

Fiind o statiune mica, Costinestiul nu ofera la fel de multe optiuni de petrecere a timpului liber precum alte statiuni mai mari. Insa plimbarile atat prin localitate, cat si prin alte statiuni de pe litoralul Marii Negre, raman o optiune importanta. Acesteia i se adauga posibilitatea de a te bronza pe plaja cu nisip fin, de o lungime si o latime nu foarte mare dar si de a te bucura de viata de noapte pe care o vei avea la dispozitie aici.

Sursa foto: dacia.free.fr/

Inotul, plimbarile cu barca, hidrobicicleta, ski-jet-ul sau banana sunt activitati de care te vei putea bucura in timpul concediului pe plaja din Costinesti. Marea este buna si pentru cei care fac sarituri in apa, ei vor gasi locuri destul de adanci pentru astfel de activitati.

Atentie insa, nu sari de pe epava din Costinesti, in unele zone adancimea nu este destul de mare si risti sa te accidentezi.

Sezonul estival la Costinesti se deschide in luna mai si se inchide in octombrie. In aceasta perioada temperaturile sunt in jurul valorii de 27 de grade Celsius, varfurile fiind inregistrate in lunile iulie si august, aceasta fiind si perioada in care se inregistreaza cel mai mare numar de turisti.
 

Cat te costa vacanta la Costinesti
 

In aceasta statiune ai la dispozitie locatii de cazare de la doua la patru stele: hoteluri, vile, apartamente, pensiuni si casute.

In cazul pensiunilor, vilelor si casutelor, preturile pornesc de la 50 de lei si ajunga la 200 de lei pe noapte, pentru o camera dubla. Aceste costuri depind de tipul de vila ales, dar si de serviciile oferite, in cazul celor mai scumpe fiind oferite si mic dejun sau demipensiune.

Hotelurile au preturi care incep de la 90 de lei pe noapte si ajung pana la 250 de lei, pentru o camera dubla. In acest pret este inclus si micul dejun.


Sursa foto : www.turisma.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea