Vacante

#costa del sol #spania #plaje #mare #vacanta

Vacanta la mare la Costa del Sol, cea mai cunoscuta zona de litoral a Spaniei

Vrei sa mergi la mare intr-o locatie renumita pentru faptul ca are cel mai mare numar de jet-ski-uri pe cap de locuitor? Sau sa parcurgi drumul Picasso, care cuprinde locuri prin care a trecut, creat sau invatat cunoscutul Pablo Picasso? Mergi la Costa del Sol pentru a te bucura de soare, peisaje superbe, dar si de o puternica parte culturala.

Costa del Sol, supranumita si “coasta soarelui”, este cea mai cunoscuta parte a provinciei Malaga. A devenit o statiune importanta la nivel international abia in a doua jumatate a secolului trecut, atunci cand fosta comunitate de pescari a inceput sa fie promovata si dezvoltata pe partea turistica. Principalul punct de atractie este faptul ca in aceasta zona este soare in majoritatea timpului.


Ce sa faci la mare la Costa del Sol


Daca ai ajuns in zona, mergi sa vezi orasele frumoase care alcatuiesc zona Costa del Sol: Benalmadena, Torremolinos, Fuengirola, Mijas, Marbella, San Pedro de Alcantara, Velez-Malaga, Nerja, Torrox, Puerto Banus si Estepona. Aici vei gasi centre culturale , palate, vile ale unor personalitati cunoscute precum Pablo Picasso, dar si parcuri si gradini superbe.

Unul dintre principalele puncte de atractie din Malaga este Muzeul Picasso. Acesta gazduieste o expozitie cu lucrari de-ale cunoscutului pictor, care au fost donate muzeului de catre nora artistului. Expozitia de picturi, sculpturi, desene si grafica semnate Picasso se afla localizata in fostul Palat Buenavista, care a fost renovat cu scopul de a deveni muzeul Picasso.

Esti pasionat de golf? Aici, in “Costa del Golf”, asa cum este supranumita statiunea, vei descoperi cateva cluburi recunoscute in toata Europa, cu terenuri si instructori care le ofera cursuri turistilor care vin in statiune.

Cauti relaxare? Ai la dispozitie nu doar plajele, ci si cateva cente spa, care raspund si celor mai pretentioase gusturi. Iar daca esti doritor de plimbari, aici vei vedea orase si sate cu o arhitectura speciala, care completeaza peisajele superbe, cu munte si mare intalnindu-se intr-un singur loc.

Acestora li se adauga parcuri tematice, dar si drumul Picasso, care cuprinde cateva stradute (Calle San Agustin, Calle Granada) si cladiri care se leaga numele lui, precum biserica Santiago, in care a fost botezat sau scoala San Rafael, acolo unde artistul a invatat in primii ani de scoala.

In afara de aceste cladiri, in zona se mai pot vizita si urme ale cladirilor civilizatiilor care au trecut pe aici: feniciana, cartagineza, romana etc.  Si sa nu uiti sa iti faci rezervare ca sa vezi luptele cu tauri care au loc in Malaga, este o senzatie pe care nu o vei mai intalni in alta parte. Opreste-te si pe la parcurile de distractii, fie ele acvatice sau tematice, te vor incanta si pe tine, si pe membrii familiei tale. 


Pe plaja, la mare in Costa del Sol


Costa del Sol are 15 plaje, care sunt dispuse in vestul, respectiv estul zonei. Majoritatea lor se afla in partea de vest, zona in care expunerea la soare este mai indelungata. Plajele au zone cu nisip fin, in unele locuri fiind predominant pietrisul si sunt dotate cu fotolii pentru plaja, umbrelute si dusuri. Langa plaje sunt amplasate baruri, cluburi si restaurante, care asigura un plus de activitate si culoare in preajma acestora.

Daca vrei sa te relaxezi pe nisipul plajelor de aici, indreapta-te catre Playa del Cristo, Playa Nueva Andalucia , Playa San Pedro, Calahonda sau La Cala Beach (Las Doradas). In cazul in care vrei sa simti pe talpi pietrisul andaluz, mergi la El Cabo Rocoso, El Bambo sau Butiplaya. Iar daca simti nevoia sa te ascunzi de lume, indreapta-te spre Puerto Banus. 

Esti pasionat de sporturi de plaja sau sporturi acvatice? In Costa del Sol le poti incerca: volei pe plaja, fotbal, surfing, scuba, snorkeling, scufundari, sarituri in apa de la inaltime sau jet ski - toate sunt de disponibile in tot timpul sezonului. Vei gasi aici nu doar echipamente pe care le poti imprumuta contra-cost de la centrele specializate, ci si instructori care sa te invete ce sa faci cu ele. Si daca vrei sa stii un detaliu amuzant despre acest loc, afla ca in Costa del Sol este locul cu cel mai mare numar de jet-ski-uri pe cap de locuitor din lume.

In Costa del Sol este vreme frumoasa tot timpul anului, insa lunile varf de sezon sunt iunie, iulie, august si septembrie. Luna august este varful de sezon, cu temperaturi maxime de aproximativ 27 de grade, atunci inregistrandu-se si cel mai mare aflux de turisti.


Cat costa vacanta la mare la Costa del Sol


Daca vrei sa mergi in vacanta in Costa del Sol, ar trebui sa stii ca vei gasi hoteluri si vile de trei, patru si cinci stele, care ofera vacante cu pachete de sapte zile. Preturile pornesc de la 500 de euro pentru un pachet de sapte zile, cu transport, cazare la hotel de trei stele si mic dejun incluse in pret. Pentru hotelurile de patru si cinci stele preturile sunt mai mari cu aproximativ 60 de euro pe pachet, pentru acelasi tip de servicii. Suplimentul de demipensiune si all inclusive iti va scoate din buzunar intre 50 si 100 de euro, pentru intreg concediul.

Daca alegi varianta de a plati pe zi, ar fi bine sa stii ca numai pentru cazare va trebui sa scoti din buzunar de la 40 de euro pe zi, pentru cazare si mic dejun. In plus, biletele de avion pe segmentul Bucuresti – Malaga nu coboara in aceasta vara sub 200 de euro de persoana.

Sursa foto : malagaweb.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea