Vacante

# reguli de care sa tii cont # reguli vacanta la mare # vacanta la mare #reguli

Vacanta la mare? 8 reguli de care sa tii cont! Iti pot salva viata

Vara este acel anotimp pe care cu totii il asteptam cu sufletul la gura, in special pentru promisiunea concediului si a unei bine-meritate vacante la mare. Exista nenumarate motive pentru care ne dorim cateva zile de soare si balaceala insa trebuie mereu sa fim atenti la pericolele la care ne putem expune, atat noi, cat si familia noastra.

1. Nu uita de umbrela

Odata ajunsi pe plaja, trebuie sa avem grija sa avem o umbrela pentru a ne putea proteja de razele periculoase ale soarelui. Umbra este absolut necesara chiar si timpul orelor recomandate pentru plaja. impreuna cu o sticla de apa si crema de plaja, umbrela este unul dintre obiectele pe care nu vrei sa le uiti in camera de hotel.

2. Hidrateaza-te

Ca o continuare logica a primului sfat, iti amintim sa ai mereu grija de organismul tau si sa te hidratezi corespunzator. Nu este suficient doar sa te protejezi de soare stand sub umbrela. Deshidratarea este una dintre cele mai mari amenintari pentru sanatatea noastra atunci cand temperaturile sunt peste medie si soarele sus pe cer.

3. Foloseste crema de plaja

Protectia pielii pe intreaga perioada a verii este obligatorie atat in oras si cu atat mai mult la mare. Fie ca alegi lotiune, crema sau ulei de plaja verifica atent factorul de protectie si, in functie de tipul tau de piele, alege varianta cea mai potrivita pentru a te apara de arsuri, dar si de boli ale pielii sau imbatranire prematura.

4. Nu inota singur

in functie de tara in care alegi sa iti petreci vacanta, inotatul poate deveni o adevarata aventura daca nu esti pregatit pentru specificul zonei. Informeaza-te dinainte despre ce tipuri de vietuitoare traiesc in adancurile apelor sau aproape de tarm, ce curenti pot exista si ce tip de sol se ascunde sub valurile marii. in caz ca exista curenti puternici sau un sol plin de roci, te poti simti mai in siguranta daca nu alegi sa intri in apa singur.

5. Nu inota dupa apusul soarelui

Noaptea exista pericolul unor accidentari pentru ca vizibilitatea este redusa. in plus, in cazul in care ai avea nevoie de ajutor, nu va fi nimeni in preajma si cu greu ai putea fi salvat.

6. Odihneste-te jumatate de ora dupa pranz

Ora pranzului este un moment important al zilei pe care il astepti probabil cu entuziasm, mai ales dupa cateva ore de stat la soare sau de luptat cu valurile marii. Calmeaza-ti foamea cu fructe proaspete, salate sau fructe de mare. Asteapta cel putin jumatate de ora dupa masa, inainte de a te intoarce in apa sau la plaja.

7. Poarta slapi

Nu uita acasa papucii de plaja! Acestia te pot salva atunci cand nisipul arde prea tare sau atunci cand plaja este plina de pietre

8. Arunca resturile la cosul de gunoi

Nimanui nu ii place sa traiasca inconjurat de gunoaie si, asa cum la tine acasa ai grija sa arunci deseurile la cosul de gunoi, asigura-te inainte sa pleci de pe plaja ca in urma ta nu raman sticle, ambalaje sau orice tip de obiect care ar putea afecta mediul inconjurator.

Concediul este o perioada in care ne relaxam si ne bucuram de cateva zile fara stres, insa nu trebuie sa uitam sa fim prevazatori si atenti la pericolele care pot aparea pe plaja.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea