Vacante

#stuttgart #germania

Vacanta in Stuttgart, de la arta la masini si spa-uri

Aflat in vecinatatea muntilor Padurea Neagra, in sanul regiunilor viticole ale Germaniei, Stuttgart este un un oras ofertant, cu un amestec deosebit de literatura, festivaluri, arta culinara, inventii celebre, moda si tehnologie.

Ce ai de vizitat in Stuttgart

In Stutthart se afla unele dintre principalele baze industriale europene, gazduind companiile Mercedes, Porsche, Zeiss&Hugo Boss.

Pass-ul turistic al orasului se numeste Stuttcard si ofera reduceri la peste 70 de servicii si facilitati: muzee, tururi de oras, excursii cu vaporasul, teatre, spa-uri, mancare si bautura, transport public, suveniruri etc. Cel mai simplu card turistic costa 9.70 euro, conform site-ului oficial de turism al orasului. Detalii gasesti aici.

Daca alegi unul dintre tururile organizate, ai ocazia sa vezi centrul istoric al orasului si gradinile palatului si sa afli cate ceva despre cultura si arhitectura locala. Un astfel de tur costa 8 euro de persoana.

Castele si palate. In Sttutgart ai ocazia sa vizitezi mai multe palate si castele construite in stiluri arhitecturale diferite (Neues Schloss si Residenzschloss Ludwigsburg in stil baroc, Schloss Solitude in stil rococo).

Neues Schloss (New Castle) a fost construit incepand cu anul 1746, in stil baroc si a fost refacut dupa razboi incepand cu anul 1958. Castelul se afla in piata centrala a orasului, Schlossplatz si a servit ca resedinta casei regale Wurttemberg. Constructia a fost ridicata dupa modelul palatului Versailles, de aceea influentele franceze sunt inca vizibile.

Kunstmuseum, Muzeul de Arta din StuttgartMuzeul de Arta (Kunstmuseum Stuttgart). Muzeul de Arta din oras este o constructie recenta, cu o arhitectura contemporana, in forma cubica. Kunstmuseum Stuttgart a fost inaugurat in 2005 si include colectii din modernismul clasic si arta contemporana, cu piese de Adolf Holzel, Otto Dix, Ida Kerkovius, Oscar Schlemmer etc.

Muzeul detine un restaurant si o librarie si gazduieste adesea evenimente culturale. Pretul unui bilet la colectiile permanente este de 5 euro. Pentru expozitiile temporare, biletul costa in jur de 8 euro.

Turnul Televiziunii. Pentru o panorama la inaltime asupra orasului, poti merge la Turnul Televiziunii (Fernsehturm).  Constructia acestuia a inceput in 1954 si are o inaltime de 217 metri (483 metri deasupra nivelului marii). Gasesti detalii pe site-ul oficial.

Spauri si izvoare minerale. In districtul Bad Cannstatt exista unele dintre cele mai mari izvoare minerale din Europa, zona fiind o destinatie turistica preferata de turistii care merg in vacanta pentru tratamente corporale in spa-uri, bucurandu-se in acelasi timp de vinurile produse in regiune si de preparatele gastronomice traditionale.

Altesschlosse, Opera din StuttgartEvenimente anuale. Timp de trei saptamani Stuttgart-ul gazduieste Fstivalul Primaverii, o festivitate potrivita atat pentru copii, cat si pentru adulti, cu instalatii electrice, face painting, muzica si degustare de preparate locale. Insa unul dintre cele mai frumoase festivaluri din Germania are loc in sezonul cald. Festivalul Primaverii trezeste orasul la viata prin ritmuri de cabaret si muzica din America de Sud.

Festivalul Berii este recunoscut pe plan international, datorita programului sau diversificat. Pe cat de vesel este acum, pe atat de triste sunt originile lui. Ideea acestui eveniment s-a nascut in 1818, cand regele Wilhelm I a investit bani pentru crearea festivalului, dupa o lunga perioada in care populatia suferise de foame. Festivalul Berii are loc o data in primavara si o data in toamna.

Imprejurimi. Pe langa atractiile sale, orasul este o destinatie ideala de vacanta si datorita situarii sale in regiune, fiind aproape de Elvetia si de Franta, unde se pot face excursii in Zurich sau Strasbourg.

Cat te costa o vacanta in Sttutgart

Orasul este accesibil pentru turicentrul din Stuttgartstii care doresc sa vada frumusetile Europei fara sa cheltuiasca o avere. O vacanta de tip city break in Stuttgart costa 270 euro de persoana in aceasta vara, conform agentiei Jukebox Travel . Pachetul asigura biletul de avion, taxa de aeroport, 3 nopti de cazare cu mic dejun intr-un hotel de 3 stele .

Daca vrei sa mergi pe cont propriu, in oras gasesti camere la aproximativ 45 euro pe noapte, in hotelurile de 4 stele.

Este bine sa stii

Clima. Clima temperata, cu veri fierbinti si ierni blande, este ideala pentru dezvoltarea viilor care sunt cultivate in aceasta regiune. Totodata, clima este motivul pentru care Stuttgart-ul a devenit unul dintre cei mai importanti producatori de fructe ai Germaniei. Media anuala de temperatura ajunge la 10°C, iar cele mai mari temperaturi sunt resimtite in luna iulie.

Aeroport. Aeroportul din Stuttgart se afla la o distanta de 13 km de centrul orasului. Site-ul oficial al aeroportului il gasesti aici. Bilete de avion din Romania catre Stuttgart gasesti la mai multe companii aeriene, cu plecari din Bucuresti sau alte orase din tara (Timisoara): Germanwings, Blue Air, Carpatair, Malev Hungarian Airlines, Lufthansa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea