Vacante

#buget redus #vacanta #concediu # self catering #vacanta buget redus # vacanta self catering

Vacanta in self catering, pentru un buget redus

Cei care dispun de bani putini pentru concediu pot sa ia in consideratie varianta unei oferte in sistem self catering . O astfel de oferta include mai putine servicii si facilitati, dar acest lucru inseamna si mai putini bani de platit la finalul sederii.

Iata in continuare cum se poate planifica o vacanta in sistem self catering :
 

1. Cauta oferta dorita
 

Oferte self catering gasesti in unitati de cazare diversificate, de la hoteluri la pensiuni si apartamente. In functie de destinatia dorinta, vei avea la dispozitie un numar mai mic sau mai mare de astfel de oferte.
 

2. Verifica detaliile ofertei
 

O oferta self catering poate sa insemne numai pretul cazarii dar, in alte cazuri, poate insemna cheltuieli suplimentare, obligatorii sau optionale. De exemplu, in sistem self catering se poate sa trebuiasca sa platesti in plus cablul tv, aerul conditionat, spalatoria, conexiunea WIFI etc. Acest lucru ar duce la cresterea sumei finale pe care trebuie sa o scoti din buzunar.

Intreaba daca poti sa-ti faci singur curatenie si daca utilitatile din bucatarie sau chicineta sunt incluse in pret sau platite separat, in plus. Ai nevoie de cel putin un cuptor cu microunde pentru a-ti pregati ceva de mancare.

Un alt aspect important este cel al accesoriilor si alimentelor minime puse la dispozitie. Se poate sa fie vorba despre vase si tacamuri, despre unele ingrediente minime (zahar, cafea, ceai) care sunt incluse in pret. Nu uita, insa, sa verifici data de expirare, pentru a nu folosi produse care sunt in acea bucatarie de cativa ani.
 

3. Imparte costul la numarul de persoane
 

Se poate ca intr-un sistem de self catering, plata sa fie per apartament, astfel incat costul se imparte la numarul de persoane. Daca mergi cu familia sau cu prietenii, o cazare intr-un sistem de apartamente poate fi extrem de avantajoasa.
 

4. Afla informatii despre magazine
 

Pentru a nu pierde timp si pentru a face economie, este bine sa ai undeva in apropiere un magazin sau o piata de unde sa te alimentezi. Nu vei mai da banii pe bilete de transport si vei putea sa-ti cumperi cea mai ieftina mancare, in vacanta, comparativ cu cea de la fastfood-uri sau restaurante.
 

5. Fa-ti un calcul
 

Cand vrei sa optezi pentru o oferta self catering, fa-ti un calcul pentru a vedea clar avantajele. Calculeaza cat economisesti platind cazarea, cat te costa utilitatile, mancarea, transportul, toate lucruri absolut necesare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea