Vacante

#avertizment autoritati #atac ursi #retezat #ursi

Vacanta in Retezat? Autoritatile avertiveaza: ursii, un pericol pentru turisti

O vacanta superba la munte se poate trasforma in cel mai mare cosmar, pentru multi dintre turisti. In ultima perioada, tot mai multi ursi au atacat oamenii in zona Retezat. Autoritatile ii avertizeaza pe turisti sa nu se aventureze pe trasee nemarcate.

"E periculos sa mergem pe poteci nemarcate. Recent, un om a fost ranit de un urs, in zona centrala a Retezatului. Ca sa scada riscul de a se intalni cu un urs, atragem atentia turistilor ca trebuie sa mearga pe traseele marcate, sa campeze doar in locurile permise, sa nu lase in urma resturi alimentare si ambalaje si sa aiba grija ce alimente iau la munte. Ursii si alte animale salbatice sunt atrasi de mirosul de mancare", atrag atentia reprezentantii Parcului National Retezat.

Daca totusi te intalnesti cu ursul, nu trebuie sa te pabichezi, sa fugi sau sa tipi, deoarece ursul te va considera dusman.

"In primul rand te opresti, nu faci gesturi bruste, nu fugi, nu dai din maini si nu tipi, pentru ca animalul le considera semne de atac si riposteaza violent. E bine sa vorbesti sau sa fluieri usor, ca sa te asiguri ca el te-a observat. Ursul se va opri la randul sau si se va indeparta. Atunci trebuie sa pleci incet in sens opus. Daca observi un pui de urs, trebuie sa te indepartezi imediat, dar tot fara miscari bruste si fara urlete. Practic, ursul ataca oamenii doar de frica", A declarat Neculai Selaru, presedintele executiv al Asociatiei Vanatorilor si Pescarilor Sportivi din Romania, pentru libertatea.ro.

Sursa foto: proalpin.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea