Vacante

# vacanta grecia #destinatii de vacanta #grecia

Vacanta in Grecia? Cele mai frumoase destinatii pe care le poti vizita in acest an

Planurile pentru vacanta de vara incep sa prinda contur pentru multi. Si cum Grecia se numara printre primele optiuni cand vine vorba de petrecerea concediului, iata care sunt cele mai frumoase destinatii in care ai putea sa ajungi in aceasta vara.

Lacul Vouliagmeni

Lacul Vouliagmeni se afla la 25 de kilometri de Atena, iar locul iti taie pur si simplu rasuflarea. Lacul cu apa turcoz se afla inconjurat de stanci si paduri de pini, iar privelistea pe care o ofera este de basm. Despre apa lacului se spune ca are proprietati terapeutice, de aceea Lacul Vouliagmeni este cautat de multi turisti care ajung in apropierea Atenei. Temperatura apei este constanta intre 22-29 de grade Celsius, pe tot parcursul anului.

Insula Milos

Insula Milos este faimoasa datorita statuii Venus din Milo care se afla expusa la muzeul Luvru din Paris. Aceasta insula idilica este preferata de multe cupluri care aleg aceasta destinatie pentru luna de miere sau pur si simplu pentru o escapa romantica de cateva zile. Nu este o insula la fel de turistica precum alte locuri din Grecia, dar este un loc perfect pentru o vacanta linistita in care iti doresti sa te relaxezi pe unele dintre cele mai frumoase plaje din cate ai vazut.

Paros

Cand iti doresti o vacanta in care sa te bucuri de plaje frumoase, mancare buna si o atmosfera glam, atunci Paros este destinatia ideala. Chiar si grecii aleg aceasta insula pentru a-si petrece vacanta de vara. Naoussa, un oras cosmopolit de pe insula, este impanzit cu restaurante si taverne unde poti manca cele mai bune fructe de mare. Tot aici sunt si cateva plaje pe care nu vei gasi aglomeratia din alte locuri.

Attica

Attica este regiunea care inconjoara Atena, iar peninsula Attica este locul in care locuitorii din capitala Greciei merg la plaja atunci cand nu au timp sa ajunga pe una dintre insulele renumite din tara lor. Intreaga zona de coasta este superba si ofera o priveliste spectaculoasa asupra marii si altor locuri splendide de aici.

Corfu

Corfu face parte dintre insulele ionice si se diferentiaza de celelalte datorita vegetatiei si faptului ca este o insula extrem de verde. Centrul vechi din Corfu este unul dintre cele mai pitoresti locuri de acest fel din regiunea Mediterana.

Insula Karpathos

Pentru cei pasionati de istoria medievala, Insula Karpathos, a doua ca marime dupa Rhodos dintre insulele Dodecanese, este locul ideal in care isi pot hrani aceasta pasiune, in timp ce petrec cateva zile de vacanta intr-un loc autentic in care se gasesc si cateva plaje excelente.

Salonic

Salonic este al doilea oras ca marime din Grecia si un loc in care vei avea multe de descoperit. Istoria, religia si aerul modern si cosmopolit dat de restaurante si cafenelele de renume, fac din Salonic o destinatia in care merita sa ajungi vara.

Atena

Leaganul democratiei si o capitala vibranta la fiecare pas, Atena este un loc unic in lume, in care ar trebui sa ajungi macar o data in viata. Chiar daca nu iti vei petrece toata vacanta de vara in capitala Greciei, poti sa iti rezervi doua zile pentru a vedea cele mai importante obiective de aici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea