Vacante

Vacanta in Corsica

Aflata in Marea Mediterana , insula Corsica reprezinta o destinatie atragatoare pentru turistii care cauta o regiune cu reliefuri diferite. Situata la o distanta de 200 km sud-est de Coasta de Azur, Corsica atrage turistii iubitori de munte si de mare. Nu degeaba i se spune „L’Ile de Beauté“ (Insula Frumusetii).

 

Cei care isi doresc sa gaseasca plaje mai putin populate se pot duce in Ficajola si Cap Corse. Desi acestea sunt plaje cu pietre, locurile sunt foarte spectaculoase. Ai insa de ales intre sute de plaje de-a lungul coastei, unde se poate face inot, snorkelling, wind-surfing, scuba diving, etc.

 

Un oras medieval pe care merita sa-l vizitezi este Sartene. In Bonifacio, un alt oras vechi, se fac scufundari. Te costa aproximativ 50 euro de persoana. Bonifacio este cel mai vechi oras al insulei si ofera turistilor restaurante de lux si vegetatie luxurianta.

 

Daca te pasioneaza istoria, atunci mergi in Ajaccio, orasul in care s-a nascut Napoleon. In Ajaccio vizitezi Catedrala, Casa Memoriala a lui Napoleon, Muzeul Fesch, unde se afla o impresionanta colectie de pictura italiana.

 

Pe insula poti sa calaresti, sa te plimbi cu caiacul sau sa faci excursii in canioane. Zona cea mai frecventata de turisti este pe coasta de est.

 

Parcul National Regional include unele dintre cele mai rare habitate gasite pe insula, crestele montane cele mai inalte ale insulei, si peisaje impresionante. Parcul este patrimoniu UNESCO gratie frumusetii peisajelor si a claritatii apei. In Bastia gasesti Piata Sf. Nicolae, Biserica Sf. Ioan Botezatorul si vechiul port.

 

Portul Vechi CorsicaCum ajungi in Corsica

 

Varianta rapida si mai scumpa o constituie avionul. Un bilet costa cam 450 euro. Poti merge si cu ferry-boat-ul, insa drumul va fi mai lung. Pentru ferry-boat platesti 100 euro. Aceasta varianta este avantajoasa si pentru turistii care aleg sa plece cu masina personala , cu care se vor deplasa usor pe insula.

 

Cazare in Corsica

 

Cele mai ieftine unitati de cazare sunt bungalow-urile, cu preturi incepand de la 20 euro de persoana. Conditiile sunt satisfacatoare. O alta varianta o reprezinta numeroasele locuri de camping, pentru cei care doresc sa faca economie.

 

Gasesti insa si hoteluri, cu preturi de aproximativ 42 euro pe noapte, la 3 stele. In sezon preturile cresc, putand depasi 140 euro pe noapte. Pentru 4 stele cazarea devine destul de scumpa, intre 190 si 250 euro.

 

Mancare in Corsica

 

Pentru mancarea traditionala, trebuie sa incerci macar o data branza de capra, fructele de mare sau “jambon corse”. O masa cu aperitiv, fel principal si desert te costa in jur de 15 euro de persoana.

Participa la concursul de turism si castiga premiile noastre. Trebuie doar sa te inscrii la newsletterul de turism si sa raspunzi la o intrebare.

 


Aboneaza-te la Newsletter-ul de Turism Acasa.ro ca sa afli care sunt cele mai frumoase destinatii de vacanta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea