Vacante

#israel #ierusalim #haifa #sarbatori de iarna

Vacanta de sarbatori in Israel

De Craciun, poti vizita biserica Buna Vestire din Nazareth, unde Arhanghelul Gavriil ii aducea Fecioarei vestea cea mare. Sau poti sa-ti ingrijesti trupul cu produse naturale de la Marea Moarta si sa te distrezi de sarbatori in parcul Mini Israel. Iar in noul an, ai ocazia sa pasesti in compania unei vedete din Romania.

Vacanta de craciun 2010 si cea de revelion 2011 includ numeroase vizite si activitati pentru turisti, suficient de diversificate incat sa-i satisfaca atat pe cei interesati de pelerinaje, cat si pe cei care doresc sa descopere cealalta latura a Israelului.
 

Vacanta de sarbatori in Israelul religios
 

Dupa sarbatoarea de Paste, Craciunul este a doua perioada importanta in ceea ce priveste Israelul ca destinatie de vacanta pentru turistii romani. Incepand cu Ierusalimul, primul loc unde vin pelerinii sa se inchine, Ierusalimul isi desface comorile una cate una, invitand calatorul pe urmele Bibliei.

In orasul Haifa se viziteza Biserica Stella Maris, unde se afla pestera Sf Prooroc Ilie. Apoi urmeaza Caesarea, biserica de pe Muntele Tabor, Cana Galileii cu Biserica Minunii, raul Iordan, Muntele Fericirilor, Biserica Buna Vestire din Nazareth si lista continua. Practic, intreg Israelul este presarat cu locuri care au legatura cu vietile traite de Iisus Hristos, Fecioara Maria, apostolii sai si alti sfinti.

Cei care sarbatoresc Craciunul in Israel pot participa la slujba religioasa din Asezamantul Romanesc din Ierusalim si au ocazia sa vada Bethlehemul, Grota Lapteului si Biserica Nasterii Domnului.
 

Descopera atractiile turistice din Israelul laic
 

Desi majoritatea turistilor romani care viziteaza Israelul vor in principal sa ajunga la locurile sfinte, operatorii de turism promoveaza si alte atractii ale acestei tari, care nu duce lipsa de obiective unice in lume.

Cei care ar vrea sa-si petreaca sarbatorile de iarna in Israel dar nu sunt atrasi de latura religioasa sau de locurile de pelerinaj au o multime de alte obiective turistice de vazut in aceasta tara.

Un astfel de obiectiv este Haifa, al treilea oras ca marime din Israel. Gradinile suspendate apartinand de Templul Bahai sunt monumente intrate in patrimoniul mondial UNESCO si merita fara indoiala o vizita. Orasul gazduieste muzee, parcuri, o gradina zoologica si, nu in ultimul rand, plaje. Cei care vor sa practice sporturi acvatice pot sa exploreze siturile arheologice subacvatice.

Marea Moarta face si ea parte din destinatiile turistice de top ale Israelului, fara legatura cu religia. Aici se pot face sejururi pentru tratamente ale unor afectiuni dermatologice, dar exista si pachete de vacanta care includ Marea Moarta ca una dintre opririle din circuit. “Turistii au parte de relaxare si tratamente la Marea Moarta. In aceeasi zona se viziteaza fabrica de cosmetice Ahava”, ne-a spus Camelia Busuioc, manager al agentiei Galtour. Fabrica foloseste o serie de minerale din Marea Moarta pentru a produce cosmetice naturale.

Daca optezi pentru o vacanta de sarbatori in Israel, ai ocazia sa ajungi si la Fortareata Masada (Masada Fortress). Pentru a o vizita, trebuie sa strabati Desertul Iudeic si sa urci pe o stanca izolata, cu vedere la Marea Moarta. Peisajul este dramatic, iar monumentul are in spate suficienta istorie pentru a fi demn de o vizita. Conform unor atestate istorice, fortareata a fost construita intre 37 si 31 i. Hr, dar a fost redescoperita abia in secolul al XIX-lea. Situl arheologic a scos la iveala doua dintre cele mai impunatoare palate ale lui Irod.

Familiile cu copii au ocazia sa vada unul dintre cele mai atractive parcuri tematice ale Israelului, Mini Israel. Parcul are construite in miniatura sute de cladiri si regiuni reprezentand unele dintre cele mai importante monumente arhitectonice, istorice, arheologice, religioase sau culturale din tara. Constructiile sunt realizate la scara 1/25 si poseda sisteme speciale care le pun in miscare. Parcul se intinde pe o zona de aproape 35 mii metri patrati si reprezinta o atractie turistica atat pentru adulti, cat si pentru copii.
 

Cat te costa sarbatorile de iarna in Israel
 

O oferta inedita pentru revelionul 2011 este cea a unei vacante combinate. Israelul laic si Israelul religios, intreg pachetul avand in frunte o vedeta romaneasca de prim rang, precum Florin Piersic. Pachetul de revelion 2011, cu durata de o saptamana, apartine agentiei Galtour Travel si costa 690 euro de persoana.

Daca vrei sa-ti petreci Craciunul in Israel si sa ajungi la locurile sfinte, gasesti oferte de vacanta pana in 500 euro de persoana. Astfel, pentru un pachet de 6 nopti platesti 495 euro, conform agentiei Meridian Travel.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea