Vacante

#paste 2009 #vacanta paste 2009 #paris #bruxelles

Vacanta de Paste in Paris si Bruxelles

Unele dintre destinatiile la indemana pentru o scurta vacanta de primavara sunt Paris si Bruxelles. Metropolele au o multime de obiective turistice , vremea este deja mult mai buna pentru plimbare si, de Paste, exista tot felul de evenimente locale, la care poti participa.

Pentru ca suntem inca in extrasezon, preturile la hoteluri sunt acceptabile. Cat despre transport, cele mai avantajoase sunt ofertele companiilor aeriene low cost, cu bilete de avion intre 1 si 50 euro (o calatorie dus). 

Paris, arteziene si concerte

Daca mergi in Paris, Saptamana Sfanta se desfasoara intre 5 si 12 aprilie, ultima zi fiind sarbatoarea Pastelui catolic. Poti vizita Notre Dame de Paris in aceste prime doua saptamani din aprilie, profitand de evenimente care se desfasoara aici cu ocazia Sfintelor Pasti. Pe 7 aprilie are loc la Notre Dame un concert numit “Un office des tenebres”, incepand cu orele 20:30. Biletul la concert costa 15 euro (pret intreg).

La Versailles are loc in fiecare an, de primavara pana toamna, celebrul spectacol al fantanilor din gradinile castelului, “Les Grandes Eaux Musicales”.  Evenimentul se desfasoara intre 4 aprilie si 25 octombrie 2009. Daca vrei sa te plimbi prin superbul parc de la Versailles si sa admiri artezianele in functiune, cu un concert in aer liber de muzica clasica, nu trebuie sa ratezi “Les Grandes Eaux Musicales”.  Mai multe detalii gasesti in articolul Chateau de Versailles, rafinament si culoare.

Daca iti place pictura veche, poti merge la expozitia “De Sienne a Florence… Les Primitifs Italiens”, care este deschisa la Muzeul Jacquemart-Andre. Evenimentul prezinta opere de pictura veche, apartinand Muzeului Altenbourg din Germania. Expozitia este deschisa intre 11 martie si 21 iunie 2009 , iar pretul unui bilet intreg este de 10 euro.

O vacanta de 6 zile in Paris ajunge la aproximativ 500 euro de persoana, iar in pret sunt de obicei incluse transportul cu avionul, 5 nopti de cazare  cu mic dejun intr-un hotel de 3 stele, transferul de la aeroport si insotitorul de grup. Unele oferte propun ca bonus o croaziera pe Sena si un tur de oras de jumatate de zi.

Poti merge insa si pe cont propriu, cu un avion low cost, cu mai putin de 50 euro un bilet. Este preferabil ca in Paris sa alegi un hotel de cel putin 3 stele, pentru ca adesea conditiile nu sunt dintre cele mai bune.

Vacanta de Paste in Bruxelles

Cu o vechime de peste 1000 de ani, Bruxelles este una dintre metropolele Europei iubite pentru aerul sau cosmopolit. Gasesti aici stiluri diferite de arhitectura, de la cea gotica la art nouveau si art deco. In piata veche a orasului exista case ale fostelor ghilde.

Intre 3 si 19 aprilie 2009 are loc festivalul “Paques en Musique”, cu muzica pentru copii si tineri.

In Bruxelles merita sa vizitezi Musee d'Art ancien (Musees royaux des Beaux-Arts). Muzeul detine o vasta colectie de sculpturi, picturi si desene datand din secolele XV-XVIII. Detalii gasesti pe site-ul oficial.

O vacanta in Bruxelles in perioada sarbatorii de Paste costa in jur de 450 euro de persoana. In pret sunt asigurate transportul cu avionul, 5 nopti de cazare cu mic dejun intr-un hotel de 3 stele, transferurile de la aeroport si insotitorul de grup. Poti primi in plus un tur de oras cu ghid. Mai multe detalii despre Bruxelles gasesti in articolul Vacante de exceptie marca UNESCO (III): Belgia.

Alte articole pe aceeasi tema:

Alte informatii despre sarbatoarea pascala gasesti in paste.acasa.ro .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea