Vacante

#berbecut protap #plimbare caruta #spa #bran #albena #queen's day #keukenhof #olanda #amsterdam #vacanta 1 mai 2009 #1 mai 2009 #1 mai

Vacanta de 1 Mai in 3 culori

In perioada aprilie - mai, statiunile de pe litoral au preturi de extrasezon si poti gasi hoteluri de calitate, cu servicii atractive. Daca mergi la munte, pensiunile te asteapta cu relaxare la spa si berbecut la protap. Iar daca te atrag mai mult capitalele europene, numai pana in luna mai poti vizita una dintre cele mai faimoase gradini din lume, in Olanda.

Iti prezentam in continuare 3 destinatii in 3 culori diferite: Albena, Amsterdam si Bran .

1 Mai in Albena, vacanta pentru adulti si copii

Daca pentru tine 1 Mai inseamna mai mult o vacanta pe litoral, iti propunem Albena. Una dintre cele mai moderne statiuni bulgaresti, Albena se afla la o distanta de 32 km de orasul Varna si la 12 km de Balcic. Cei care nu doresc sa mearga cu masina personala sau cu autocarul au posibilitatea sa zboare cu avionul pana la aeroportul din Varna. Sezonul estival se deschide in luna mai si dureaza pana la jumatatea toamnei.

Statiunea este recomandata in special familiilor cu copii. Pentru acestia exista discoteci de copii (Kids disco sau mini club), tobogane si piscine de copii si animatori care se ocupa de ei in timpul zilei. Restaurantele propun meniuri speciale pentru cei mici.

Albena plajaIubitorii de sport au numeroase posibilitati de petrecere a timpului liber: surfing, calarie, bowling, pescuit subacvatic, mini golf, parasailing etc. Daca mergi in Albena cu copiii, puteti viziona un spectacol la delfinariu. Dolphinarium se afla in Varna si reprezinta una dintre atractiile majore ale orasului.

Un pachet de 4 zile costa de la 165 euro de persoana, conform agentiei S.C Altours S.R.L . Oferta asigura 3 nopti de cazare ultra all inclusive, intr-un hotel de 4 stele. Daca vrei sa-ti iei o vacanta mai lunga, poti beneficia de o oferta speciala, la 245 euro, pentru un pachet de 7 nopti.

Lalelele primaverii din Amsterdam

Daca mergi de 1 Mai in Amsterdam, nu rata o vizita intr-una dintre cele mai cunoscute gradini de flori ale Olandei: Keukenhof . Gradina Keukenhof, afla langa Lisse, a fost construita pentru  a permite cultivatorilor din Olanda si din intreaga Europa sa-si expuna florile si hibrizii creati, alcatuind astfel cea mai mare expozitie de flori din lume. Si Keukenhof a castigat acest statut pentru mai bine de 50 de ani. Se spune despre aceasta gradina ca este unul dintre cele mai fotografiate obiective turistice din lume.

KeukenhofGradina Keukenhof este deschisa pentru public numai doua luni pe an si, in aceasta perioada, parcul devine un tablou viu, o explozie de culori si parfumuri, care atrage vizitatori din toata lumea. In 2009, Keukenhof poate fi vizitat intre 19 martie si 21 mai. Daca esti un impatimit al lalelelor, cea mai buna perioada pentru a vizita Keukenhof este mijlocul lunii aprilie. Centrul detine spatii special amenajate, cu tematica diferita: o zona “medievala”, cu bulbi vechi si ierburi folosite in gastronomie; o gradina japoneza ; o gradina a muzicii (The Music Garden); o gradina a naturii (Nature Garden) etc. Pentru intrare, adultii platesc un bilet de aproximativ 12 euro de persoana, iar pentru copii, taxa este de 11 euro.

Gradinile Keukenhof, Turul LalelelorIn Amsterdam mai poti vizita cateva dintre numeroasele muzee ale metropolei, dintre care Van Gogh Museum este unul dintre cele mai importante. Si pentru ca multele canale ale orasului transforma Amsterdamul intr-un fel de Venetie, poti face o croaziera cu vaporasul, urmand un traseu de-a lungul principalelor obiective turistice. O croaziera nocturna dureaza o ora si costa 11 euro, bilet intreg si 6 euro, cu reducere.

Insa una dintre cele mai interesante experiente pe care le poti avea in ultimele zile din aprilie este participarea la Queen's Day . Potrivit traditiei, ziua reginei se sarbatoreste pe 30 aprilie. Intregul oras iese pe strazi pentru dans si distractie. Au loc parade, spectacole de teatru stradal, focuri de artificii, concerte si alte evenimente. Mai multe detalii despre metropola olandeza gasesti in articolul Amsterdam, ape eclectice si ferestre libertine.

Daca vrei sa-ti faci vacanta de 1 Mai in Amsterdam, platesti 489 euro, conform agentiei Escape Travel. In pret sunt incluse transportul cu avionul si 3 nopti de cazare cu mic dejun, intr-un hotel de 4 stele.

Gradinile Keukenhof - video

 

Plimbari in caruta, relaxare la spa si foc de tabara la Bran

Zona Bran se afla in oferta operatorilor de turism pe tot parcursul anului. Ofertele de cazare variaza de la hoteluri la vile si pensiuni, iar preturile cele mai mici sunt practicate in extrasezon. Si de 1 Mai, turistii au posibilitatea sa petreaca cateva zile la munte cu bani putini si sa incerce cateva dintre serviciile de aici.

Bran peisajPensiunile si hotelurile din zona Bran propun turistilor mai multe variante de relaxare si petrecere a timpului liber, in functie de interese. Se pun la dispozitie spatii amenajate pentru bowling (7 lei un joc), tenis de masa sau biliard (pentru biliard, 18 lei pe ora). Alte activitati propuse pot fi mountain-bike, paintball, tiroliana, parapanta, rapel etc. Pentru doritori, se fac la cerere plimbari in caruta, cu ATV-uri si moto-scutere. Pentru copii exista locuri amenajate de joaca.

Cei care doresc un tratament corporal sau vor sa se relaxeze, pot folosi spa-ul centrului turistic (jacuzzi, hammam, piscina, sauna etc). Pretul la spa, pentru o zi, ajunge la aproximativ 30 - 50 lei de persoana si include, de obicei, accesul si accesoriile (sezlong, papuci, prosop). O plimbare de o ora in caruta costa aproximativ 60 lei. Insa una dintre cele mai intalnite oferte este participarea la un foc de tabara cu berbecut la protap si muzica traditionala.

O vacanta de 1 Mai la Bran costa 588 lei de persoana, conform agentiei Infinity Travel. In pret sunt incluse 3 nopti de cazare cu mic dejun, o petrecere de 1 mai cu foc de tabara si protap, o cina festiva la restaurant, pe data de 2 mai si accesul gratuit la spa pentru o zi. De asemenea, turistilor li se face un discount de 5% la biliard si bowling si tot atat pentru accesul la spa.

Pentru alte destinatii de sezon, citeste articolul Vacante de 1 Mai cu mai putin de 100 euro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea