Vacante

#kids club #babysitting #hotel #vacanta #copii

Vacanta cu copiii: 8 intrebari pentru rezervarea la hotel

Cand pleci in vacanta impreuna cu copiii, trebuie sa te informezi bine cu privire la serviciile si facilitatile oferite de catre hotel, pentru sejururile de tip family. Iata in continuare 8 intrebari la care este indicat sa afli raspunsul, atunci cand faci rezervarea.

1. Ce tip de camere are hotelul, potrivite pentru familii? Pot fi diverse variante de cazare pentru familii: family room, junior suite etc, fiecare cu dotarile specifice.

2. Care sunt preturile pentru adulti la hotel si care sunt cele pentru copii (primul copil, al doilea etc, in functie de varsta)? Preturile unei camere pe noapte, in cazul familiilor, diferain principal  in functie de numarul ocupantilor si varsta acestora. Alte criterii sunt legate de perioada in care se face rezervarea, perioada in care va fi ocupata camera, numarul de nopti, serviciile oferite etc.

3. Care sunt preturile si conditiile pentru unul sau mai multe paturi suplimentare la hotel? Multe hoteluri permit folosirea unui pat suplimentar, contra cost . Acest pat poate fi o varianta buna pentru turistii care isi petrec vacanta impreuna cu familia.

4. Exista servicii de babysitting ? Care sunt preturile? Hotelurile care ofera cazare pentru familii au, de obicei, servicii de babysitting, contra cost. De exemplu, pe litoralul israelian sau egiptean, astfel de servicii inseamna in jur de 10 euro pe ora. Personalul este calificat, oferind servicii foarte bune, pentru ca parintii sa poata sa se relaxeze la spa, sa poate pleca in excursii optionale sau sa faca altceva in timpul liber, departe de copii. Trebuie sa afli care sunt calificarile personalului si cu cat timp inainte trebuie sa faci rezervare.

5. Exista un kids club in hotel? Cluburile de copii se numesc in fel si chip, in functie de viziunea hotelului: children’s paradise, kids club, children’s world etc. Sunt spatii amenajate special pentru copii, impartite pe varste, cu personal specializat, care se ocupa de ei toata ziua. Aici pot invata diverse jocuri, participa la programe diversificate si chiar pot lua masa, impreuna cu alti copii de varsta lor. Aceste centre se gasesc in majoritatea resorturilor de 4 si 5 stele, iar serviciile sunt incluse in pachetul de vacanta.

6. Exista un meniu pentru copii in restaurantele hotelului? Multe hoteluri specializate pe sejururile de tip family ofera posibilitatea de a opta pentru un meniu special conceput pentru copii.

7. Exista in hotel aparatura electronica tip jocuri sau canale TV pentru copii? In timpul liber, copiii pot sa se distreze cu jocuri pe calculator si pot viziona emisiuni sau filme de profil.

8. Exista sisteme de siguranta si control pentru copii in hotel? De exemplu, balconul camerei poate fi inchis, lucru util pentru parintii cu copii mici. Se poate ca adultii sa primeasca un Walkie Talkie, contra cost si chiar pot sa-si controleze copiii de la distanta prin laptop, daca sunt instalate camere video in locurile de joaca ale celor mici. In hotelurile aflate pe malul marii, este important ca usa de la balcon sa fie dotata cu plasa antitantari.

Alte articole pe aceeasi tema:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea