Vacante

#himalaya #india #nepal #vatra dornei #rafting #vacanta activa

Vacanta activa pentru turisti sportivi

Daca ofertele dobisnuite de vacanta ti se par plictisitoare, daca esti o persoana activa dornica de aventura si iubesti sportul, exista pachete speciale si pentru tine.

 

In Romania se poate face rafting pe un rau din Romania in perioada martie – noiembrie. Turistii care doresc sa practice un astfel de sport in vacanta trebuie sa stie ca raftingul este conditionat de varsta si de pregatirea sportiva.

 

Gasesti pachete de vacanta rafting in Vatra Dornei cu o durata de 3 zile, la 14 euro pe zi de persoana. In acesti bani beneficiezi de doua nopti de cazare la un hotel de 2 stele cu mic dejun; o coborare rafting pe traseul standard de 12 km, avand incluse echipamentul de si instructorul; un picnic la sosirea in josul raului. Oferta propune ca servicii , excursii ecvestre si ecoturism.

 

Tot in Vatra Dornei se practica zborul cu parapanta, aici fiind unii dintre cei mai puternici din Romania. Un pachet include transport cu microbuz, inchirieri de echipamente, ghid insotitor si instructori specializati. Un curs de initiere in zborul cu parapanta poate dura 45 zile si costa 200 euro de persoana. O alta este sa iei ore in weekend, cu 2 ore de teorie si 6 de practica, contra unei sume de 50 euro pe zi.

 

Cei carora le place sa se catere pe munte o pot face chiar si in Nepal, abordand varful Pisang, cu o inaltime de 6091 metri. In septembrie – octombrie, o astfel de experienta ajunge la 1200 euro de persoana. Vacanta dureaza 21 de zile, intr-un hotel de 3 stele.

 

O alta varianta montana o reprezinta expeditia in Himalaya si safari de . Pentru a te bucura de asa ceva trebuie sa pregatesti cam 2860 euro, suma in care beneficiezi de cazare la hotel de 4 stele cu pensiune completa in Kathmandu, India, hotelul fiind construit in stil specific nepalez; transport cu avionul local si international, transport cu autocarul si cu elefanti prin jungla (Chitwan National Park) si ghizi. Pe langa peisajele impresionante, templele si palatele asiatice, programul iti rezerva o expeditie canoe pe raurile Narayani si  Rapti; un safari pe elefanti in Parcul National Chitwan; safari-jeep spre Island Jungle Resort; catarat pe varful Thorung La (5416m).

 

Citeste si Vacante 2008 de senzatii tari.

 

Participa la concursul de turism si castiga premiile noastre. Trebuie doar sa te inscrii la newsletterul de turism si sa raspunzi la o intrebare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea