Vacante

#legi ciudate #legi #amenda #destinatii de vacanta #vacanta

Urmeaza sa pleci in vacanta? Iata ce trebuie sa stii daca nu vrei sa platesti amenda

Vrei sa trezesti un urs care doarme pentru a-i face poza sau te strambi la un caine? Aceste lucruri sunt interzise prin lege iar daca le incalci, risti sa platesti amenzi usturatoare sau sa ajungi la inchisoare. Iata ce alte legi ciudata nu trebuie sa incalci daca veri sa ai parte de o vacanta linistita.

Planuiesti o vacanta in Italia? Ei bine, atunci trebuie sa stii ca in Milano nu ai voie sa te incrunti in public. Legea spune ca trebuie sa zambesti tot timpul pe strazile orasului, situatiile exceptionale fiind inmormantarile si vizitele la spital. Iar daca ajungi in Capri poti fi arestat daca porti papuci zgomotosi. Acestia au fost interzisi pentru a le a oferi localnicilor un trai cat mai tihnit. Tot in Italia, da de data acesta in Eboli, este interzis sa te saruti intr-un vehicul in miscare. Cei care incalca aceasta regula platesc o amenda de pana la 500 euro.

Daca urmeaza sa pleci in Grecia, trebuie sa stii ca este interzis sa porti tocuri in zona unui sit antic. Pentru a conserva constructiile, guvernul a interzis incaltamintea care ar putea dauna monumentelor.

Vrei sa hranesti pasarile? Mai te abtii daca esti in Venetia, deoarece te vei alege cu o amenda de 700 de dolari.

In Franta si Marea Britanie este interzis, inca din anul 1910, imbratisatul in gari si pe cheiuri. Aceasta lege a fost data cu scopul de a limita intarzierea trenurilor si a ambarcatiunilor.

Pleci cu masina in Danemarca? Atunci trebuie sa stii ca aici este obligatoriu sa circuli cu farurile aprinse, chiar si in plina zi, pentru a te distinge de restul masinilor, parcate. Nerespectarea egulii este penalizata cu amenzi usturatoare.

Iar daca ajungi in Rusia, asigura-te ca masina ta este curta inainte de a intra in Moscova, pentu a nu lua amenda.

Calatoriile in Dubai pot fi un vis frumos care se va transfoma intr-un cosmar daca mananci in timpul sarbatorii Ramadan, acest lucru fiind interzis prin lege. Calatorii care aleg sa nu respecte traditia, mancand, band si fumand in public, vor primi o avertizare, iar daca abaterea se repeta, ar putea ajunge la inchisoare.

Nici in SUA lucurile nu sunt mai simple. Daca urmeaza sa mergi in vacanta pe taram American, trebuie sa fii la cruent cu cele mai bizare legi. Iata care sunt acestea:

Te plimbi pe strazile New York-ului si ti s-a facut pofta de inghetata? O poti manca linistit insa nu ai voie sa o tii in buzunar, acest lucru fiind impotriva legii.

In Florida este intezis prin lege ca femeile singure, divortate sau vaduve sa sara cu parasuta duminica. Cele care incalca legea risca sa plateasca amenzi sau sa ajunga la inchisoare.

Esti in California si vrei sa porti cizme de cowboy? Mai bine renunti deoarece este interzis sa detii cizme de cowboy daca nu esti posesorul a cel putin doua vaci.

In Ilinois trebuie sa contactezi politia, inainte de a intra cu automobilul in oras. Tot aici este interzis sa inalti zmeie.

Nu te stramba la un caine daca ajungi in Oklahoma. Acest lucru este interzis prin lege si poti primi amenzi usturatoare.

Daca te intalnesti cu un sobolan in timpul vacantei in Colorado mai bine il ocolesti! Aici maltratarea acestor animale este ilegala. Tot aici este interzis sa conduci o masina neagra duminica.

Iar daca ajungi in Alaska, nu trezi un urs din somn pentru a-i face o fotografie, deoarece risti sa platesti amenzi usturatoare.

Sursa foto: wallpaperhi.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea